AKTUELNO

Operativci beogradske policije u subotu ujutru su u okolini glavnog grada priveli osumnjičene, koji se dovode u vezu sa brutalnim ubistvom Bojana Mirkovića (34).

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a identitet će biti saopšten u nedelju kada će biti saslušani u Vušem javnom tužilaštvu. Mirković je usmrćen 12. novembra u garaži zgrade Jorgovan u Novom Beogradu pored Belvila, a likvidaciju su zabeležile i kamere video-nadzora, što je, kako saznajemo, i pomoglo istražiteljima da uđu u trag osumnjičenima.

Prema nezvaničnim informacijama,hapšenje je usledilo posle analize snimaka, na osnovu kojih je delimično rekonstruisano kretanje egzekutora posle zločina, ali i pronalaska DNK.

- Ubica je pobegao biciklom i posle Belvila, gde je počinio zločin, kamera ga je "uhvatila" na savskom bedemu - navodi izvor "Novosti". - Bežao je u pravcu Surčina, a onda "nestao" u Jakovu. Tamo su ga sačekali jataci. Privedeno je nekoliko njih, a videćemo protiv koga će i za šta da im bude napisana krivična prijava. U toku su provere ko je od njih direktni počinilac.

Foto: Foto/Društvene mreže

Ubica se do mesta zločina dovezao biciklom. Mirković ga je u jednom trenutku uočio i počeo da beži. Ovaj ga je, međutim, sustigao kod lifta i pucao. Beživotno telo pronašao je jedan od stanara zgrade, koji je, kada je parkirao auto u garaži i izašao napolje, osetio specifičan miris nalik barutu. Okrenuo se i ugledao mladića u lokvi krvi.

Sumnja se da je Mirković najnovija žrtva kriminalne grupe, koja već izvesno vreme organizuje likvidacije po srpskoj prestonici, a povezani su sa mafijaškim klanom iz Crne Gore.

 Mirković je sahranjen u sredu na Bežanijskom groblju.

#Bojan Mirković

#Ubistvo

#detalji