AKTUELNO

V. K. (31), vođa jedne frakcije navijača FK Rad, navodno je bio na meti maskiranog napadača, koji je na njega ispalio više hitaca, a zatim pobegao.

Pucnjava, u kojoj srećom niko nije povređen, dogodila se u ponedeljak na Banjici u Beogradu, a policija je pokrenula istragu.

Prema rečima našeg izvora, V. K. zasut je kišom metaka usred bela dana dok je bio u redovnoj šetnji, pošto nosi nanogicu zbog ilegalnog oružja koje je nedavno kod njega pronađeno.

Istraga u toku

- Navodno, njemu je prišao maskirani muškarac i ispalio sedam-osam hitaca, pa pobegao. Sve se desilo oko 12.30 na ulici. Prolaznici koji su se tu zatekli bili su vidno uznemireni i prijavili su policiji pucnjavu. Uviđaj je obavljen - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je i sam V. K. dao izjavu policiji. - Navodno je rekao da je napadač bio maskiran, da zato ne može da ga prepozna, ali i da ne zna zašto bi neko želeo da mu naudi - dodaje izvor.

Poznat je policiji od ranije

Kako su mediji ranije pisali, V. K. Rodom je iz Crne Gore, ali godinama živi u Srbiji. Ima podebeo policijski dosije. - Hapšen je zbog napada na službeno lice, izazivanja opšte opasnosti, učestvovanja u tuči i krađa. Za njega se prvi put čulo pre 11 godina, kada je teško povređen u tuči navijača na Slaviji – rekao je izvor.

Podsetimo, V. K., koji ima crnogorsko državljanstvo, uhapšen je u maju zbog posedovanja i nošenja nelegalnog oružja.

- Zatečen je u jednoj kladionici. Prilikom pretresa i legitimisanja pokazao je policajcima torbu, sakrivenu iza poker-aparata, u kojoj je bio "škorpion". Rekao je da oružje nije njegovo, već da ga je pričuvao drugu, koji mu je tu torbu dao kad su ušli u kladionicu - podseća izvor.

U kontaktu s ubijenim

Inače, u vreme hapšenja V. K. policija je u Sopotu pronašla telo Aleksandra Halabrina, koji je otet u martu, ubijen i zakopan. - Istragom je utvrđeno da je Vladimir K. poslednji bio u kontaktu s Halabrinom. Navodno, njega su istražitelji ispitali povodom okolnosti nestanka i ubistva mladića, ali se ispostavilo da on navodno nema nikakve veze sa zločinom - objašnjava izvor.

#Napad

#navijač