AKTUELNO

Svetlana Miljuš iz Agencije za bezbednost saobraćaja naglasila je da je bolje stanje bezbednosti u saobraćaju nego što je bilo prethodne godine.

- Ako napravimo presek sa jučerašnjim danom poginulo je 441 lice, a ako to uporedimo sa istiom periodom prethodne godine to je za 38 lica manje koji su nastradala na srpskim putevima. Imamo manje povređenih lica, za gotovo 2.900, a ima i manje saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile. Oko 3.800 saobraćajnih nezgoda imamo manje nego za isti period prethodne godine - istakla je ona i dodala da je stanje bolje.

Foto: TV Pink Printscreen

Naglašava da je brzina ubica broj jedan i ne samo kod nas nego i u svetu.

- Svako treće lice koje nastrada, nastrada zbog brzine - istakla je Miljuš.

Novinar TV Pink Mladen Mijatović rekao je da saobraćajna nesreća može da se dogodi svakome kada je u pitanju starost učesnika u saobraćaju i bez obzira na kategoriju učesnika u saobraćaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako naglašava, svi smo mi u nekom trenutku učesnici u saobraćaju i potencijalne žrtve saobraćajnih nesreća.

- Ne bih delio učesnike u saobrćaju na mlade i stare jer svaki život koji je izgubljen je velika i opomena ali i velika tragedija za čitavu porodicu, ali i zajednicu - rekao je Mijatović za Pink.

Foto: RINA

Ističe, da je savet svima da poštuju sve saobraćajne propise, jer samo na taj način možemo svi da budemo bezbedniji.

Foto: Instagram.com/nsuzivo.rs

- Na srpskim putevima osnovni uzroci saobraćajnih nesreća su neprilagođena brzina, nevezivanje sigurnosnog pojasa na prednjim, odnosno zadnjim, vožnja pod dejstvom alkohola i nepropisno korišćenje mobilnog telefona - rekao je Mijatović.

Naglšava kada bismo sve to suzbili ili stavili na najmanju moguću meru bili bismo bezbedni u saobraćaju.

#Bezbednost u saobraćaju

#Mladen Mijatović

#Svetlana Miljuš