AKTUELNO

Bojan M. (34), navodno blizak škaljarskom klanu i nedavno ubijenom članu Pink pantera Aleksandru Šarcu, koji je stradao pre manje od mesec dana u TC "Ušće", ubijen je juče u 15.20 časova u novobeogradskom naselju Belvil, kada ga je upucao nepoznati napadač, koji ga je pre toga jurio do lifta podzemne garaže. Ubistvo se desilo u zgradi Jorgovan u Ulici Đorđa Stanojevića.

Lažna dokumenta

- Bojan se vraćao iz prodavnice i parkirao je automobil BMW u garaži kada je spazio nepoznatog napadača, koji ga je pojurio. Verovatno je, želeći da se spase, potrčao ka liftu, ali ga je atentator tu sustigao i izrešetao sa više hitaca. Meci su ga pogodili u glavu i telo - rekao je naš izvor iz istrage i dodao: - Napadača i zločin snimile su nadzorne kamere iz garaže, ali je on navodno nosio masku.

Kako navodi, Hitna pomoć je odmah stigla na mesto zločina. - Muškarac je još davao znake života, ali je ubrzo preminuo. Njegovo telo ostalo je da leži između lifta i belog BMW, za koji neke komšije kažu da je u njegovom vlasništvu - dodao je naš sagovornik iz istrage i rekao da je Bojan M. stanovao u zgradi u kojoj je ubijen.

Bojan je u trenutku ubistva imao lažna dokumenta.

- Kod njega su pronađena lažna dokumenta na ime izvesnog Jordana B. Inače, Bojan M. je odranije poznat policiji, a navodno je bio blizak "škaljarcima". Obaveštajni podaci ukazuju da se poznavao sa Aleksandrom Šarcem, koji je na identičan način ubijen pre manje od mesec dana u podzemnoj garaži TC "Ušće" dok je išao ka blindiranom "mercedesu" - rekao je naš izvor i dodao:

- Navodno, Bojan i Šarac bili su članovi međunarodne grupe Pink panteri, a on je pripadao grupi izvesnog Stefana Jovičića Zeke. Bojan se sumnjiči da je zajedno sa Šarcem nabavljao vozila za likvidacije i bavio se logistikom atentata koje su organizovali Damir Hadžić i Lazar Vukičević. Hadžić je ubijen na Krfu 23. jula zajedno sa "škaljarcem" Alanom Kožarom, dok je Vukčević nestao u oktobru u Beogradu i odranije je poznat policiji. Prošle godine na automobil Lazarevog oca na Vračaru postavljena je eksplozivna naprava. Bomba je aktivirana daljinski, a motiv je bila opomena mlađem Vukičeviću.

Miris baruta

Očevidac ubistva koji je pozvao policiju rekao je da je samo odjednom osetio miris baruta.

- Parkirao sam auto, a kad sam izašao, osetio sam da miriše barut. Pošao sam ka liftu kako bih se popeo u zgradu, okrenuo sam se i video kako mladić leži, odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć - ispričao je svedok.

Radnici obližnjih lokala rekli su da nisu čuli pucnje.

- Ništa nismo videli ni čuli sve dok se nisu začule sirene i pojavila kola Hitne pomoći i policije. Tada smo izašli napolje i shvatili da je neko ubijen - rekli su radnici.

Očajna majka: Kuku, sine, recite mi da je živ

Na mestu ubistva, posle dva sata, pojavila se i majka ubijenog Bojana M.

- Jao, kuku, sine, recite mi da je živ. Ubiću se, ne mogu ovo da izdržim. Jao, molim vas, samo mi recite da je živ - kukala je majka dok su je pridržavali rođaci.

Kobni Novi Beograd: Napadi na Šarca, Alibega i Stanimirovića

Ubistvo Bojana M. treća je sačekuša koja se dogodila na Novom Beogradu u poslednjih mesec dana.

Naime, prvo je 17. oktobra u garaži TC "Ušće" ubijen "pink panter" Aleksandar Šarac.

Dve nedelje kasnije, 3. novembra, ispred svoje zgrade teško je ranjen bivši vođa navijača Partizana Nenad Alajbegović Alibeg.

Aleksandar Stanimirović (42), privatni preduzetnik, ubijen je u avgustu 2016. ispred kafića u Belvilu.

Na njega je pucao maskirani napadač koji je motorom pobegao sa Novog Beograda. Motocikl je kasnije pronađen zapaljen u Topčiderskoj šumi.

#Novi Beograd

#Ubistva