AKTUELNO

Ubica ga je čekao na parkingu što ukazuje da je izvesno vreme proučavao Repčićevo kretanje.

Vedrana Repčića (41), osuđivanog ubicu i sina nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka, za sada nepoznati egzekutor likvidirao je u sredu prepodne na parkingu u Ulici braće Jerkovića u naselju Voždovac.

Repčić je, malo pre deset sati, izašao iz stana i krenuo ka parkingu iza zgrade broj 201, udaljenom nekih 200, 300 metara od njegovog doma. Da li je možda prethodno na parkingu iza zgrade ostavio automobil, pa se uputio ka vozilu, ili je imao neku jutarnju ili prepodnevnu rutinu šetnje tim delom Voždovca, za sada nije poznato.

Ubica ga je čekao na parkingu što ukazuje da je izvesno vreme proučavao Repčićevo kretanje i izabrao pogodan trenutak i mesto da bi ostvario svoj plan. Naime, kada se spustio na parking, ubica mu je prišao i pucao u grudi, što ukazuje da je znao da Repčić ne nosi pancir. Da li je Repčić poznavao egzekutora i možda pokupao da pobegne, trenutno može samo da se nagađa.

Video: Pink.rs/J. Stanković

- Čula sam pucanj. Okrenula sam se, mislila sam da je petarda. Čula sam još dva pucnja i tada sam videla da dečko leži pored kombija, a da je onaj što ga je upucao stavio pištolj u crnu torbu i pobegao. Lice mu nisam videla - ispričala je kasnije za medije stanarka ovog dela Voždovca, koja je u momentu zločina bila udaljena 15, 20 metara od ubice i žrtve.

Kojim putem je pobegao egzekutor utvrđuje se, ali kako je ovaj parking okružen zgradama mogao je da se udalji jednim od mnoštva ulaza-izlaza. Iako prve pretpostavke ukazuju da nije pobegao ka glavnoj ulici, u kojoj inače ima mnogo lokala sa video-nadzorom, proveriće se da li ipak nije odlučio da ode tim putem.

Osim toga proverava se da li je ubica možda ima saučesnika koji ga je čekao u kolima, blizu mesta zločina.

Odmah po prijavi pucnjave u naselju Braća Jerković, policija je pokrenula akciju "Vihor" i u potrazi za egzekutorom, blokirala prestonicu, ali ubica nije nađen.

Ranjen u narko-obračunu, završio u bolnici

Iako je Repčić imao debeo dosije, i osuđivan je zbog najtežeg krivičnog dela - ubistva, istražitelji veruje da ta njegova davna prošlost nije povezna sa zločinom i da motiv, a time i egzekutora, treba tražiti u novijim njegovim "poslovima" i kontaktima. Posebno posle izlaska iz bolnice, u kojoj je kako se sumnjalo, bio posle jednog narko-obračuna, pa se proverava da li je sa trgovinom droge, nastavio i kada se oporavio.

Naime, pre pet godina, takođe u novembru, ali drugog dana ovog meseca koji će se ispostaviti koban po njega, Repčić je ranjen u Ulici Dragice Končar, posle svađe sa dvojicom muškaraca. Jedan od njih je tada izvao pištolj i ispalio mu tri metka u grudi, a zatim jedan u glavu. Pucač i saučlesnik su pobegli, a Repčić je, verovatno suprotno njihovim očekivanjima, preživeo!

Foto: Privatna arhiva

Iako su prognoze za njegov oporavak bile loše, Repčić je uspeo da se "izvuče" i oporavio se. Međutim, ni nakon izlaska iz bolnice istražiteljima nije otkrio ko je i zašto pucao na njega, iako je posle tog napada njegova majka Mirjana navela da je on, posle poziva poznanika izašao iz kuće.

Operativci su sumnjali da je taj napad posledica sukoba u vezi sa trgovinom drogom, da se Repčić posle izlaska iz zatvora u kome je bio zbog ubistva, okrenuo tom "biznisu". Nisu međutim, prikupljeni dokazi koji bi potkrepili tu pretpostavku, a Repčić je, kako smo već naveli, ćutao o napadačima.

Hicima iz "kalašnjikova" ubio čoveka zbog 100 dinara

O Vedranu Repčiću mediji su pisali davne 2002. godine, kada je sa još sedmocom pritvorenika pušten na slobodu jer u zakonskom roku, dve godine od podizanja optužnice, nisu im bile izrečene prvostepene presude.

Repčić je bio optužen za ubistvo Predraga Milosavljevića, vlasnika STR "Brka" u Ulici braće Jerković, 3. avgusta 1998, koga je hicima iz "kalašnjikova" usmrtio zbog 100 dinara, i za nekoliko razbojništava.

Tada nije sačekao da mu policija dođe na vrata, već se sam javio sudu i kasnije je osuđen na deset godina zatvora.

Repčić je tada bio optužen i da je ubio taksistu Branka Topalovića 14. oktobra 1996. u naselju Braće Jerković. Oslobođen je te optužbe, jer, kako je rekao sudija, „nije bilo materijalnih dokaza da je Repčić ubio taksistu“.

Foto: Pink.rs

Zemunac spominjan u istrazi ranjavanja Repčića, ubijen u eksploziji

Posle ubistva Nenada Blagojevića krajem 2018. u Zemunu, u javnosti su se pojavile informacije da je on bio povezan sa pokušajem ubistva Vedrana Repčića u novembru 2015.

Nije bilo materajalnih dokaza koji bi potkrepili te priče. Blagojević je ubijen u eskploziji, kada je ispod njegovog "mercedesa karavan" postavljen plastični ekploziv C4. Ko stoji iza ove likvidacije još nije rasvetljeno.

Sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde

Vedran Repčić je bio sin Srebrenka Repčića, nekadašnjeg prvotimca FK Crvena zvezda. Sa ocem navodno nije bio u dobrim odnosima. Srebrenko Repčić je nosio crvenio-beli dres u isto vreme kada i Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda. Interesantno je da su obojica bili strelci za crveno-bele na utakmici protiv minhenskog Bajerna, u osmini finala UEFA kupa 1980. godine.

Repčić je Bavarcima dao dva gola, a Pižon jedan u meču koji su crveno-beli dobili sa 3:2, ali su zbog prethodnog poraza, ispali iz takmičenja.

Osim što su obojica dali golove Bavarcima, povezuje ih i to što su im članovi porodice ubijeni u kriminalnim obračunima. Repčiću sin, a Pižonu zet Goran Đuričković, koji je bio jedna od prvih žrtava mafijačkog rata između "škaljaraca" i "kavčana".

#Ubistvo

#Vedran Repčić