AKTUELNO

Lazar se danima krio u iznajmljenom stanu pre nego što je Aleksandra Šarca upucao u glavu. Za to vreme svakog dana je dovodio devojke u stan i plaćao im za intimne odnose. Posle zločina planirao je da ilegalno pređe granicu, ne zna se gde je sad.

Lazar I. (23) iz Kraljeva, osumnjičen da je 17. oktobra u TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca (35), pre zločina se mesec dana provodio sa "prijateljicama noći" u jednom iznajmljenom "štek" stanu. Planirao je da posle Šarčevog ubistva ilegalno pobegne iz zemlje, ali se ne zna da li je u tome uspeo, jer mu se izgubio svaki trag.

Plaćen unapred

Kako smo saznali od izvora iz istrage, policija je utvrdila da se Lazar pre ubistva krio u jednom stanu na Novom Beogradu, koji je bio iznajmljen na mesec dana i plaćen je unapred.

Foto: Tanjug Video

- Inspektori su razgovarali sa vlasnikom stana i on je na slici koja mu je pokazana prepoznao osumnjičenog Lazara. Vlasnik je rekao da je Lazar poslednji put izašao iz stana 17. oktobra, na dan zločina, i više se nije vraćao - priča sagovornik.

Prema njegovim rečima, istragom je utvrđeno i da je Lazar tokom boravka u tom stanu skoro svakodnevno koristio usluge dama za novac.

- Utvrđeni su identiteti skoro svih devojaka koje su bile sa Lazarom uoči zločina i one su saslušane. Priznale su da im je Lazar plaćao, ali kazale su da nisu ni slutile da se on pripremao za zločin u tom stanu - rekao je izvor.

On je dodao da je stan detaljno pretresen i u njemu su otkriveni biološki tragovi osumnjičenog.

- Daljim operativnim radom, utvrđeno je, takođe, da je Lazar pre zločina intenzivno komunicirao sa određenim ljudima iz inostranstva, čiji se identitet, u interesu istrage, čuva u tajnosti. Sa tim ljudima se konsultovao oko ilegalnog bekstva iz Srbije. Još se ne zna da li je on uspeo da pobegne iz zemlje ili je možda ubrzo posle napada na Šarca i sam likvidiran - napominje sagovornik.

Foto: Kurir.rs/ANA PAUNKOVIĆ

Podsetimo, Šarac je, kako se sumnja, bio član međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri", a zbog razbojništva je pre nekoliko godina hapšen u Italiji, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza.

Preživeo tri napada

On je pre ubistva preživeo tri napada. Prvo je 2012. na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba, a sličan pokušaj njegovog ubistva odigrao se i 2018. Tada je bačena bomba na kuću njegovog komšije, bivšeg košarkaša Partizana Vukašina Avdalovića, ali je utvrđeno da je reč o grešci i da je prava meta bio Šarac. Zatim je početkom 2019. plaćeni ubica Čaba Der likvidirao Šarčevog zeta Nebojšu Markovića ispred kuće na Banovom brdu. I tada je utvrđeno da je reč o grešci i da je prava meta bio Šarac.

Zbog svega toga Aleksandar je bio veoma oprezan i retko je išao na javna mesta. Vozio je blindirani "mercedes" i nosio je pancir, što je ubica najverovatnije znao, pa mu je pucao direktno u glavu 17. oktobra na parkingu tržnog centra. Šarac je odmah zatim prebačen u bolnicu, gde je devet dana kasnije preminuo.

#Aleksandar Šarac

#Ubistvo