AKTUELNO

Neretko se dešava da se carinici i policajci suočavaju sa situacijama, koje bi mogle da se nađu i u rubrici "verovali ili ne?".

Poznato je da posao graničnih službenika nije nimalo lak, ali neretko se dešava da se carinici i policajci suočavaju sa situacijama koje bi mogle da se nađu i u rubrici „verovali ili ne“.

Upravo jedan takav slučaj dogodio se 5. novembra 2020. godine kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen autobus bugarske registracije, koji je iz Bugarske tranzitirao preko naše zemlje ka Češkoj.

Prilikom kontrole ličnog prtljaga putnika, u torbi 51-godišnje Čehinje pronađeno 8 tableta bez bilo kakve oznake, kao i vagica za precizno merenje.

Tada je putnica povedena na detaljan pretres, jer je pretpostavka bila da se najverovatnije radi o tabletama ekstazija i da možda ima još sakrivenih narkotika kod sebe.

Foto: Uprava Carina

Ispostavilo se da se je to bilo opravdano, jer je tokom ličnog pretresa, žena koja je sve vreme ćutala, potpuno neočekivano odgurnula policijsku službenicu koja joj je bila najbliža i samo u donjem vešu iskočila kroz prozor.

Naravno, vrlo brzo je savladana i vraćena u prostoriju za pretres, ali je razlog njenog ćutanja ustvari bila kesica narkotika koju je sve vreme imala u ustima i koju je pokušala da ispljune iskočivši kroz prozor.

Foto: Uprava Carina

Kesica je bila puna kristalne bele materije za koju je putnica kasnije potvrdila da je reč o drogi ''spid'', a koja se tokom incidenta delom rasula po službenoj prostoriji, a delom po betonskom pločniku ispod prozora i po travnjaku.

O kojoj drogi je zapravo reč znaće se nakon detaljne laboratorijske analize.

#Carina

#Češka