AKTUELNO

Šarac je, iz njemu poznatog razloga, strahovao za svoj život.

Aleksandar Šarac, koji je u subotu posle podne teško ranjen na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, dao je svom vozaču-telohranitelju slobodan dan neposredno pred pucnjavu.

Inače se Šarac od svog telohranitelja poslednjih godina nije razdvajao.

- On ga je vozio svuda i brinuo je o njegovoj bezbednosti. Šta se dogodilo i zbog čega mu je Šarac tog dana rekao da je slobodan i da mu taj dan ne treba, nije poznato - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Da li je Šarac trebalo da se u tržnom centru nađe sa nekim biće poznato nakon istrage. Ono što je za sada poznato jeste da je pucač znao njegovo kretanje i kada će se tačno pojaviti na parkingu. U Šarca je napadač pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, sa prigušivačem.

Foto: Tanjug Video

Šarac je, iz njemu poznatog razloga, strahovao za svoj život - vozio je blindirani "mercedes" i nosio pancir, ali ni to mu nije pomoglo, jer mu je napadač prišao sa leđa i ispalio mu dva hica u glavu.

Oružje je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra. Tokom uviđaja su ga inspektori našli i veštačenje je pokazalo da su svi otisci sa njega izbrisani, kao i da je sastrugan serijski broj.

Foto: Pink.rs

Sigurnosne kamere snimile su napadača - u crvenoj jakni, sa crnim kačketom na glavi, i maskom na licu. On je juče identifikovan kao L. I. (23) koji je organima reda dobro poznat po brojnim krivičnim delima.

Naime, osumnjičeni L. I. u dosijeu ima više od 100 krivičnih dela. Kako saznajemo, u pitanju su krađe, teše krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda. Ovaj sitni kriminalac uglavnom se bavio obijanjem trafika i krađom automobila.

Foto: Vimeo printscreen

U međuvremenu, pomoću sigurnosnih kamera u gradu inspektori pokušavaju da rekonstruišu Šarčevo kretanje kobne subote i kojim ulicama se sve kretao od kuće do tržnog centra.

Istražitelji pokušavaju da ustanove da li se sve vreme tik iza njega kretalo jedno te isto vozilo, da li ga je neko pratio. Veruje se da je Šarac bio pod prismotrom i da je upravo ta njegova pratnja napadaču javila kuda se sve kreće meta.

Već bio na meti napadača

Subotnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom, po njega srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina - Vuleta Avdalovića bačena bomba. Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini. Iako je Čaba Der uhapšen, još nije razjašnjeno da li je prava meta bio Šarac

Osim toga, pretpostavka je da je pucač imao dobro organizovane saradnike koji su mu pomogli i nakon što se pešice, kako su snimile sigurnosne kamere, udaljio iz garaže u kojoj je pucao na Šarca.

Šarac je inače hapšen u Italiji 2017. godine zbog pljačke juvelirnice "Eleuteri" u Milanu 21. septembra 2016. godine, iz koje je odneo plen vredan više od milion evra. U Srbiji je privođen 2011. kao član bande čiji plen je bio 250.000 evra.

Aleksandar Šarac navodno je bio blizak sa Lazarom Vukićevićem (31), koji je nestao tri dana pre toga, a policija proverava da li su ta dva događaja povezana.

#Aleksandar Šarac

#Pucnjava

#Ušće