AKTUELNO

U pitomom selu između Rače i Kragujevca svi su u šoku posle hapšenja njihovog doskorašnjeg komšije Belgijanca Erika Lamersa, posebno posle otkrića da je on u Belgiji poznati kriminalac za kojim se tragalo zbog ubistava, pljački i pedofilije.

Hapšenje 60-godišnjeg Belgijanca Erika Lamersa po Interpolovoj poternici u Srbiji izazvalo je nevericu u selu Veliko Krčmare kod Rače, gde je živeo poslednjih godina. Meštani su zatečeni njegovom zločinačkom prošlošću i ne mogu da veruju da je među njima boravio čovek čiji je nadimak Zver.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Lamers je svojevremeno u Belgiji bio osuđen zbog krađa i dvostrukog ubistva. Prema pisanju belgijske štampe, on je u toj zemlji poznat pod nadimkom Zver jer je, kao pripadnik mafijaških i neonacističkih organizacija, povezan sa brojnim zločinima.

Foto: PRINTSCREEN/NIEUWSBLAD.BE

Osim krađa i dvostrukog ubistva, Lamers je bio osumnjičen i za silovanje maloletnice. Poslednjih godina živeo je u Srbiji gde je u selu Veliko Krčmare kupio kuću, pravio je drvene delove koje je izvozio u Belgiju, izraživao košnice, bavio se pčelarstvom, a podigao je i objekat za otkup i pakovanje meda.

Foto: TV Pink Printscreen

Krčmarac Trajko Vasiljević koji sada brine o njegovoj kući kaže da je prisno sarađivao sa Lamersom.

- Pričao mi je da je bio u zatvoru i da tamo naučio srpski jezik, čitajući knjige. Nikada nisam hteo da ga pitam zašto je robijao, bilo mi je neprijatno. Bili smo drugari, radio sam kod njega, sarađivali smo i on se ovde nije skrivao. Ceo komšiluk ga zna – kaže Vasiljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Druga komšinica kaže da je Belgijanac bio dobar i prijatan.

- Bio je jako fin, a šta je tamo radio, ne znam. Dolazio je na kafu, na rakijicu, radio je sa mojim mužem – kaže komšinica.

Foto: TV Pink Printscreen

Belgijanac Erik Lamers trenutno se nalazi u pritvoru, a zasad nema informacija da li je Belgija zatražila njegovo izručenje.

#Belgija

#Erik Lamers

#Hapšenje