AKTUELNO

Carinici su 18. oktobra 2020. godine na izlazu prelaza Vatin uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji jedne kamionske prikolice koja se uputila ka Poljskoj.

Prekršaj je otkriven u ranim jutarnjim časovima i to ne na osnovu bilo kakve dojave, već zahvaljujući angažovanju carinskih službenika redovne smene kojima nije prvi put da na istom mestu u konstrukciji kamiona pronalaze krijumčarenu robu.

Foto: Foto/Uprava carina

U trenutku kada je kamion paraćinskih registarskih oznaka sa prikolicom registrovanom na sjeničke tablice, pristigao na red za redovnu izlaznu kontrolu, iskusni carinici su odmah znali, na osnovu primene kriterijuma analize rizika, da bi trebalo detaljno proveriti šta kamion zapravo prevozi.

Foto: Foto/Uprava carina

Kamion je imao tzv. korito u unutrašnjosti konstrukcije koje se često koristi za krijumčarenje, pa su carinici unutra ubacili nešto kako bi na osnovu zvuka utvrdili da li je ono prazno kako bi i trebalo da bude.

Foto: Foto/Uprava carina

Zvuk koji su međutim začuli otkrio je da se u unutrašnjosti ipak nešto nalazi, zbog čega je odmah sprovedena detaljna kontrola.

Ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo je sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pakete od po 1 kilogram.

Foto: Foto/Uprava carina

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, u čijem prisustvu je i obavljeno merenje na robnoj ispostavi na kojoj postoje uslovi za kompletan istovar kamiona.

Foto: Foto/Uprava carina

40-godišnji vozač iz Ljubovije je tokom otkrivanja ovog krivičnog dela bio smiren, ali je je moguće da je to to bilo tako zahvaljujući tabeletama za smirenje koje su otkrivene u njegovoj ličnoj torbici.

Foto: Foto/Uprava carina

Vozač je zajedno sa svom otkrivenom drogom i kamionom predat u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva.

#Marihuana

#Vatin

#Zaplena