AKTUELNO

Meštani Pešterske visoravni nemi su od bola nakon što su saznali za smrt trogodišnjeg dečaka, koji se utopio juče ujutru kada je nesrećnim slučajem upao u metar duboku nedovršenu septičku jamu u blizini porodične kuće u selu Vrsjenice.

Zuhdo Muratović (3) koji se utopio juče ujutru kada je nesrećnim slučajem upao u metar duboku nedovršenu septičku jamu u blizini porodične kuće u selu Vrsjenice na Pešterskoj visoravni sahranjen je danas na groblju u susednom selu Krće.

- I dalje smo u neverici, ovakvu tragediju ne pamti ovaj kraj Pešteri. Još niko ne može da veruje kakva je nesreća zadesila ovu poštenu porodicu, domaćine i dobre komšije. Roditelji su i dalje u šoku, ne progovaraju, a ništa lakše nije ni ostalim rođacima i prijateljima – priča komšija porodice Muratović.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se desila nešto pre devet sati, dok je mališanov otac Dževat namirivao stoku, a majka Serbesa bila na poslu.

U jednom trenutku dečak se odvojio od oca zaokupljenog poslom i trčkarajući dvorištem došao do šahte, koju su Muratovići iskopali pre prošlonedeljnih kiša sa ciljem da je koriste kao septičku jamu.

- Dževat je ubrzo primetio da Zuhdo nije pored njega i počeo je da ga doziva, ali nije bilo odgovora. Potrčao je do šahte i zatekao strašan prizor. Na površini vode koja se skupila od kišnice zatekao je samo dečakove čizmice. Dete, koje je bilo tek nekoliko minuta u vodi, izvukao je, dao mu veštačko disanje i pokušao da mu ispumpa vodu, ali nije bilo pomoći - priča jedan od žitelja Vrsjenice.

Nesrećni otac, ne želeći da odustane od borbe za sinovljev život, mališana je ubacio u automobili i uputio se u sjenički dom zdravlja, ali trogodišnjaku nije bilo spasa, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt. - Zuhdo je bio živahno dete, stalno je trčkarao oko kuće, interesovalo ga je sve što rade odrasli. Strašna tragedija je zadesila ovu poštenu i domaćinsku porodicu - utučene su komšije Dževata i Serbese, koji imaju još i četvorogodišnju ćerkicu Alminu.

#Dete

#Smrt

'