AKTUELNO

Kasnili su, samo su hteli da pretrče prugu i da uhvate voz. Sada su braća H. (17) i B. (13) mrtvi. Majka im je skrhana bolom, uopšte ne reaguje...

Ovim rečima, jučerašnju tragediju u Nemačkoj kod Minhena, kada su naočigled svog brata poginula dvojica dečaka sa Kosova pošto je na njih naleteo voz, komentarisao je dečakov ujak za Bild.de.

Tragedija se dogodila u utorak oko 7.00 sati na železničkoj stanici u Donjoj Bavarskoj. Ujak dvojice dečaka objasnio je da je majka dovezla dečake na železničku stanicu. Njih dvojica su pokušali da uhvate voz koji je već bio u stanici. Potrčali su pored zatvorene pregrade na koloseke i u tom trenutku, regionalni voz koji je išao prema Minhenu, udario je dvojicu dečaka.

Foto: Tanjug AP/Matthias Balk

- Mašinovođa je pokušao da aktivira hitnu kočnicu, ali je bilo prekasno - rekao je potparol policije Ginter Tomaško.

Nesreća se odigrala naočigled brojnih putnika, drugih školaraca i mlađeg brata nastradalih. Navodno je mlađi dečak preživeo samo zato što je hodao sporije od braće...

- Moja sestra je skrhana bolom, uopšte ne reaguje - kazao je ujak dečaka reporterima Bilda.

Na licu mesta bilo je više od 100 spasilaca, ali dečacima nije bilo spasa. Železnički saobraćaj je na ovom delu puta bio obustavljen satima.

#Dečani

#Nemačka

#Voz