AKTUELNO

Dok je jedan poslat kući sa nanogicom, drugi je pušten na slobodu.

Muškarac O. L. koji je osumnjičen da je učestvovao u tuči kada je Ivan Kontić brutalno pretukao Novosađanina u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pušten je iz pritvora.

Kako se saznaje, O. L. je pušten iz pritvora i poslat kući na izdržavanje kazne kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela, dok je mladić L. V, protiv kog se vodio postupak zbog sumnje da je pomogao O. L. nakon izvršenja krivičnog dela, pušten na slobodu.

Podsetimo, Ivan Kontić uhapšen je prekjuče u iznajmljenom stanu u Crnoj Gori, nakon više od mesec dana skrivanja od organa reda.

Crnogorska policija saoštila je da je Kontić lišen slobode na osnovu međunarodne poternice i da se krio u podgoričkom naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu.

Foto: Foto /Uprava policije Crne Gore

- Službenici Sektora kriminalističke policije - Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE danas su oko 18.00 časova, sprovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode Ivana Kontića, državljanina Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji.

U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu.

Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljenih povreda otišao u bolnicu.

#Ivan Kontić

#Novi Sad

#tuča