AKTUELNO

Roditelji i porodica nastradalog Nikole Đorđevića ogorčeni su zbog niske kazne koju je sud izrekao.

Sud u Čačku doneo je prvostepenu presudu prema kojoj je Esad Fejzović (41) iz Tutina osuđen na tri godine i dva meseca zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u Preljini, u kojoj je 21. maja poginuo Nikola Đorđević (28) iz Bresnice, dok je Miljko Đorđević zadobio teške telesne povrede.

Foto: Facebook.com

Tutinac se u jutarnjim satima, bežeći pred policijskom poterom zakucao u automobil u kom su bili mladići koji su krenuli u Čačak na posao. Nakon što je napravio pravi karambol na magistrali, Fejzović se dao u bekstvo, jer je švercovao cigarete. Njega je sustiglo obezbeđenje obližnje firme.

Foto: Facebook.com

Porodica i prijatelji prisustvovali su javnom čitanju presude i potvrdili da je osumnjičeni dobio dve godine za krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saobraćaju, šest meseci za bežanje od policije, kao i osam meseci za nelegalnu trgovinu cigaretama. Roditelji i porodica nastradalog Nikole Đorđevića ogorčeni su zbog niske kazne koju je sud izrekao.

- Zar toliko vredi život moga sina od 28 godina. Zar dve godine da robija što mi je ubio dete i što mi je zatro kuću? Kada sam čuo presudu poželeo sam da me nema, da u zemlju propadnem. Lakše bi mi bilo da me je neko ubio, izricanjem ove sramne presude ubili su mene i porodicu po drugi put - priča ogorčeni otac Miladin Đorđević dodajući da je ceo istražni postupak vođen neuredno, posebno tokom veštačenja oko brzine kojom je Fejzović vozio i policijskog uviđaja.

Foto: RINA

- Veštak je izračunao da je Tutinac vozio 90 na sat, a utvrdio je i da je policija za njim jurila 114 kilometara na čas. Odgovor na pitanje kako je moguće da ga je policija jurila punih sedam kilometara, nisam dobio - priča otac ističući da tokom pet suđenja nisu imali advokata, već su smatrali da će pravda biti zadovoljena, jer je u ovom slučaju stvar bila jasna.

Foto: RINA

- Dok je suđenje trajalo stizali su mi telefonski pozivi od muškarca koji se predstavio kao Fejzovićev brat, nudivši mi novac da odustanem od terećenja. Rekao je da sve možemo da regulišemo, ali ja sam to odbio. Na kraju mi je rekao "Ako ti nećeš da uzmeš pare, ima ko hoće". Zvala je i njegova supruga. Inače, dok je bio u pritvoru, Tutinac se razveo i postao samohrani otac dvoje maloletne dece, sramota ako mu je to olakšavajuća okolnost - kaže otac nastradalog mladića.

Porodica bez života

Majka Svetlana je od pogibije sina zanemela. Svakodnevno odlazi na groblje, oplakujući sina i brata. - Ona se i dalje ne miri da ga je izgubila, a jedva ga je rodila. Brat joj se udavio kada je imao 19 godina, pa tako sada u slici na spomeniku sinu vidi i njega i brata i obojicu ih oplakuje. Više se niko u kući ne smeje. Ćerka danas brani master, a mi kukamo na sav glas. Takav nam je život postao - kaže Miladin.

#Esad Fejzović

#Saobraćajna nesreća

#Čačak