AKTUELNO

Beživotna tela supružnika Jovana (80) i Danice (83) Petrović, pronađena su u ponedeljak u njihovom stanu u beogradskom naselju Voždovac. Dece nisu imali, kao ni pomoć u kući, a komšije iz višespratnice u Ulici Jove Ilića ih nisu videle skoro dve nedelje.

Kako saznajemo, na telima koja su odneta iz stana nešto pre podneva, nije bilo tragova nasilja.

Pretpostavka je da je Jovanu, koji je imao srčanih problema pozlilo, i da je preminuo, a da je Danica zatim umrla od gladi i nebrige. Ona je, kako komšije tvrde, bila dementna. Nije nigde izlazila, a Jovan se brinuo o njoj. Kako su supružnici tačno umrli, i koliko su tako dugo ležali u stanu, pokazaće istraga, odnosno autopsija.

- Pre dve nedelje srela sam Jovana na pijaci i pitala ga kako je Dana. Rekao mi je: "Nije dobro, Ljubice, nije dobro" - priča komšinica iz drugog ulaza, koja ih je godinama poznavala. - Dana je bila dementna, a imala je problem sa kukovima. Godinama ju je izvodio u šetnju, prvo pod ruku, a onda sa štapom. U poslednje vreme iz kuće nije izlazila. On se brinio o njoj, išao u nabavku. Nikad bolje ljude nisam upoznala, privrženije.

Foto: Pink.rs

Njihova poznanica kaže da su u ovom stanu živeli otkad su se vratili iz Francuske, gde je on radio kao šnajder, a da su rodom iz Šapca. Dece nisu imali, a ni gerontodomaćicu koja bi im pomagala u kući i olakšala starost. Imali su i rođake koji su povremeno dolazili.

OSTALI SAMI

Iako višespratnica vrvi od života, porodica sa decom, komšije nisu ni primetile da Jovana Petrovića nema u šetnji, niti u prodavnici. U stan u suterenu, retko ko da je zalazio, čini se. Nisu imali nikog da im pomogne. Kao da su ih zaboravili i rođaci i prijatelji.

#Voždovac

#supružnici