AKTUELNO

Juče je naočigled prolaznika muškarac pao sa zgrade u samom centru Beograda. Muškarac je prvo visio sa zgrade, te su prolaznici koji su to videli pozvali Hitnu pomoć.

Vatrogasna brigada dobila je dojavu o čoveku na krovu u Pančićevoj ulici na Starom gradu u 11 i 43 sati.

Po ustaljenoj proceduri na lice mesta upućeno je 9 vatrogasaca sa navalnim vozilom za spašavanje sa vazdušnim jastukom i automehaničkim lestvama.

Foto: TV Pink Printscreen

Ekipe su stigle na na lice mesta u 11 i 52 sata. Nepropisno parkirani automobili oko zgrade otežali su intervenciju, jer nije bilo moguće postaviti automehaničke lestve i vazdušni jastuk na adekvatno mesto.

U skladu sa procedurom, vatrogasci su otišli na krov i počeli pripreme za bezbedno spuštanje u prostor u kojem je bio ugroženi. Te pripreme podrazumevaju obezbeđivanje sidrišta i vezivanje vatrogasca penjačkom opremom. Po završetku priprema, u trenutku dok se vatrogasac penjao na ogradu, kako bi pomogao čoveku, on je pao sa pozicije na kojoj se nalazio.

Foto: TV Pink Printscreen

Ivan T. (52) koji je pao sa 10. sprata stambene zgrade bolovao je od manije gonjenja, izjavio je njegov blizak rođak. Imao je svoj stan, ali je iz nepoznatih razloga spavao na različitim mestima.

Foto: TV Pink Printscreen

Pretpostavlja se da se čovek iznenada probudio, zbog bolesti pomislio kako ga neko progoni, pa je u pokušaju bekstva nesvesno pao sa jedne na drugu etažu, a zatim u ponor. Po nalogu tužioca biće urađena obdukcija tela kako bi se utvrdilo da li je čovek bio pod dejstvom opijata, lekova, alkohola.

Autor: Pink.rs/M.Mijatović

#Ivan T.

#Pad sa zgrade

#Stari grad