AKTUELNO

Telo poznatog mitrovačkog advokata Branka Mitrića (57) pronađeno je u sredu ujutro u kanalu na periferiji Sremske Mitrovice. Smrt je nastupila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, a zvanični izveštaj obdukcije nedostupan je javnosti.

Već nekoliko dana glavna tema među Mitrovčanima je misteriozna smrt Branka Mitrića, koji je 1991. godine stigao u Srbiju iz rodnog Splita, gde je završio Pravni fakultet i imao advokatsku kancelariju. Nakon dve godine boravka u Švedskoj trajno se nastanio u gradu na Savi, a svojom vedrinom i ljubaznošću osvojio simpatije Mitrovčana.

Šta se tačno izdešavalo te kobne noći između utorka i srede na putu u industrijskoj zoni u Sremskoj Mitrovici, između Fabrike "Kuper standard" i motela na auto-putu Beograd - Zagreb niko ne zna.

Mitrovačka policija izvršila je u sredu ujutro uviđaj na mestu događaja, a telo je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Istraga je u toku, a PU Sremska Mitrovica još uvek nije izdala zvanično saopštenje o ovom slučaju mada je, kako nezvanično saznajemo, izveštaj obukcije juče stigao.

Od rodbine i prijatelja preminulog advokata, koji su imali uvid u obdukcioni izveštaj, mediji saznaju da je smrt nastupila usled infarkta, ali je nepoznato šta ga je izazvalo i kako je telo dospelo u jarugu pokraj puta punu korova i žbunja.

Foto: Tanjug

Gradom kruže glasine da je Mitrića, koji nije bio vozač, navodno, prijatelj te noći automobilom odvezao do motela na sastanak privatne prirode, dok drugi pričaju da je posredi bila sačekuša.

Sahrana Branka Mitrića obavljena je danas u 13 sati na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

#Istraga

#Policija

#Sremska Mitrovica

#Ubistvo

'