AKTUELNO

Zlostavljana žena je od devete godine u invalidskim kolicima.

Drgana Dragićević (35) godinama je žrtva porodičnog nasilja. Žena je od svoje devete godine u invalidskim kolicima, a muž Nenad je godinama zlostavlja.

Njih dvoje od 2014. godine žive u Boru, a suprug je priveden zbog nasilja.

- Dok smo studirali u Beogradu Nenad je bio potpuno drugačiji. Imali smo novca, više nego sada, a od trenutka kada smo se preselili u Bor njegovo ponašanje se poptuno promenilo. Dešavalo se da me guši, priđe, uhvati me rukama za vrat i podigne iz kolica - priča zlostavljana žena.

Nenad je, kako je ona objasnila, godinama vodio računa da se modrice na njenom telu ne primete. Igrao je dvostruku ulogu, pred drugima je bio ljubazan i pažljiv muž, a kada ostanu nasamo pokazivao je svoju tamnu stranu.

- Krivio me je za svaki, i najmanji problem. Imamo firmu i bavimo se veb-dizajnom. Trudili smo se koliko smo mogli, ali posla nema uvek. Nasilje je počelo od kako sam se porodila, a onda je postajalo sve učestalije. Nekoliko puta je obećavao da će da prestane, kao i da se ne seća šta se dogodilo - nastavlja priču Dragićevićeva.

Nekoliko puta je zlostavljanje posmatrala i njihova ćerkica.

- Sramota me je i da pričam šta je sve radio. Dešavalo se da me udari čekićem po glavi, puno puta sam krvarila. Onda je davao čekić našem detetu i savetovao ju je da me i ona udari - potresno priča ona.

Dragana je tek u drugom kontaktu sa socijalnim radnicima priznala da je žrtva porodičnog nasilja. Odmah je obaveštena i policija, a Nenad je priveden zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.

N. Petričević

'