AKTUELNO

Dečak star 40 dana najverovatnije se ugušio u porodičnoj kući u selu Zagajica kod Vršca.

Beba stara 40 dana ugušila se u noći između subote i nedelje u kući njenih roditelja u selu Zagajica kod Vršca.

Telo deteta bilo je u krevetu jer ga je maloletna majka (17) uzela u toku noći da ga podoji. Majka je primetila da dete ne diše u nedelju oko šest sati, kada je ustala da suprugu Stevici (22) skuva kafu jer je krenuo na posao.

Mučili ga grčevi

- Često je plakao noću, mučili su ga grčevi. U nedelju oko dva sata ujutro počeo je opet da plače. Uzela sam ga u naručje i odnela u krevet da ga podojim. San me je savladao, probudila sam se tek ujutro - priča uplakana majka. Ona dodaje da je, kada je ujutru uzela dete u ruke, primetila da ne diše.

- Zvala sam muža i svekra. Oni su odmah zvali Hitnu pomoć, ali je lekar rekao da ne može da pomogne i izjavio mi saučešće - objašnjava nesrećna majka.

Prema njenim rečima, obaveštena je i policija.

- Kasnije su došli po telo i odneli ga na obdukciju. Rekli su mi da se dete ugušilo - priča potresena žena dok stoji pored belog kovčega svog prvenca.

Kako nam je njen suprug Stevica objasnio, to im je jedino dete.

- Planirali smo da ga krstimo za mesec dana, ali se nije dalo - kaže otac dečaka.

Krv iz nosa

Steva, deda preminule bebe, kaže da je dete bilo zdravo rođeno, kao i da je bio izuzetno umiljat.

- Tog jutra snaja ga je u naručju donela u hodnik, bila je uplašena. Vikala je da joj beba ne diše. Kada sam pogledao, video sam da je detetu išla krv iz nosa. Zvali smo lekare, ali nisu mogli da mu pomognu... - priča očajni deda prisećajući se najmlađeg unuka.

Slučaj je, kako smo saznali, preuzelo Više tužilaštvo u Pančevu, koje će i nakon dobijanja obdukcionog nalaza kvalifikovati delo. Istraga povodom smrti bebe još uvek je u toku.

Tragedija deda Steve: Za šest meseci umrli mu žena i dva unuka

Deda Steva objašnjava da mu je pre manje od pola godine preminula supruga, ali i stariji unuk, koji je imao gangrenu na nozi.

- Ne znam kako ću. Sahranićemo unuče u grobnicu zajedno s bakom, mojom suprugom - kaže deda.

#Beba

#Deda

#Smrt

#Tragedija

#Vršac