AKTUELNO

Viši sud u Beogradu prihvatio je predloge tužilaštva - odredio je pritvor i doneo naredbu za raspisivanje Interpolove poternice za Milivojem Lovrenovićem (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

Efikasnom saradnjom MUP-a Srbije i Viseg javnog tužilaštva u Beogradu, kao izvršilac krivičnog dela na štetu Strahinje Stojanovića  identifikovan je Lovrenović, državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine koji, takođe, poseduje i ličnu kartu Hrvatske.

Identitet izvrsioca utvrđen je antropoloskim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta. 

Foto: TWITTER.COM/@PLUTON45873221

Naredbom tužilaštva prema Milivoju je pokrenuta istraga zbog krivicnog dela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloš, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog dela, kao i jer je ovim delom oštećeno više lica.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Milivoje ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povređena.

#Hapšenje

#Strahinja Stojanović