AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića (30) u Novom Beogradu.

U pitanju je pedesetogodišnji Milivoje L. iz Gradiške.

Кako se sumnja, Milivoje L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv Milivoja L. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije.

Podsećamo, Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

U eksploziji su mu amputirane obe noge i on je nedugo zatim podlegao povredama u Urgentom centru. Njegova partnerka nije zadobila teže povrede.

Autor: M. Mijatović

#Strahinja Stojanović

#Ubistvo