AKTUELNO

Tunel je obezbeđen i, prema navodima mađarske policije, biće zatrpan.

Mađarska policija otkrila je novi tunel za krijumčarenje migranata ispod zaštitne ograde na granici sa Srbijom, na teritoriji naselja Čikerija.

Prema navodima mađarske policije, tunel je obezbeđen i brzo će biti zatrpan.

Foto: Tanjug/ORFK/police.hu via AP

To je peti slučaj u proteklih godinu dana da su mađarski pogranični organi otkrili podzemne prolaze ispod ograde na mađarsko-srpskoj granici, koje su prokopali krijumčari migranata.

Foto: TV Pink Printscreen

Mađarska policija je u subotu privela i deportovala 110 migranata, zatečenih bez dokumenata na teritoriji te države ili u pokušaju ilegalnog prelaska granice, a među njima je najviše Avganistanaca, Sirijaca i Pakistanaca.

Podsetimo, novinar Televizije Pink Mladen Mijatović ekskluzivno je pre dva meseca snimio unutrašnjost ovih prolaza, a detaljno o tome kako izgledaju pogledajte klikom OVDE.

Video: Pink.rs

Tuneli se kopaju malim ašovima i lopatama, dok se zemlja izvlači uz pomoć prepolovljenih kanistera. Napravljeni su u pojasu rastresite zemlje i apsolutno su nebezbedni zbog mogućeg obrušavanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Reč je o tunelima na dubini od tri do sedam metara, u zavisnosti od konfiguracije terena i kroz njih se prolazi puzeći. Dužine su između 15 i 20 metara.

Ovakvi tuneli sa sličnom namenom nalaze se još između granice Meksika i Amerike.

#Granica

#Mađarska

#Migranti