AKTUELNO

Na dan sahrane Strahinje Stojanovića objavljen je niz čitulja u kojima su se prijatelji i porodica oprostili od ubijenog mladića. Posebnu pažnju privukle su reči brata i majke likvidiranog momka.

Strahinja Stojanović (30), koji je u nedelju ubijen na Novom Beogradu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov BMW X5, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju. Istovremeno, u novinama na osam strana objavljene su i brojne čitulje.

Foto: TV Pink Printscreen

Strahinjina majka Cveta potresnim rečima oprostila se od svog sina:

- Srećo moja, radosti moja, ljubavi moja, živote moj, dečače moj sa najdivnijom dušom koja je ikada postojala, najlepši moj sine, neće ti majka reći poslednji pozdrav, jer se s tobom oprostiti ne mogu. Do skorog viđenja. Volim te najviše, uvek i zauvek - napisala je Strahinjina majka.

Foto: TV Pink Printscreen

Čitulja koju je potpisao Petar, a iza koje se veruje da stoji Stojanovićev rođeni brat, privukla je posebnu pažnju.

Foto: Informer.rs/Marko Đoković

- Zar ovakvu ljudsku veličinu miševi da ubiju, ne ide. Miševi nikad nisu bili lavovi. Ne znaju oni kolika si ti sila. S tobom uvek i zauvek - piše u čitulji, iza koje se, kako tvrde poznavaoci prilika, prepoznaje rukopis šifrovanih poruka kojima su i ranije ratovala dva zavađena klan - kavački i škaljarski, u čijem je sukobu koji traje šest godina ubijeno preko 40 ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prepucavanje putem čitulja počelo je posle ubistva pripadnika kavačkog klana Vladimira Roganovića u Beču 2018, kada su njegovi prijatelji upravo u njima najavili osvetu. Upravo poslednje reči Petra upućene bratu gotovo su identične rečima koje je tada osoba potpisana kao Bato uputila ubijenom Roganoviću. U njoj je pisalo: "Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide" - podseća sagovornik i navodi da je razlika samo u tome što je "Strahinjin brat ubice označio kao miševe, a Bato kao manekene i lisice".

- Poznavaoci prilika tada su tvrdili da je poruka u kojoj se pominju manekeni i lisice zapravo bila pretnja Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću, vođama škaljarskog klana. Dedović je početkom godine ubijen u Atini, a Vukotićevo trovanje pokušano je prošle godine dok je boravio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu - podseća izvor i dodaje da se sumnja da je i Stojanović bio blizak kavačkom klanu.

Upravo dok je boravio u pritvoru u Beogradu, kako dodaje, Vukotiću je ubijen otac Veselin, a u čitulji koju je on tada dao u crnogorskim medijima, između ostalog, navedeno je "svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati".

#Strahinja Stojanović

#Ubistvo

#čitulja