AKTUELNO

U stravičnoj eksploziji koja se dogodila juče usred bela dana, oko podneva, u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu, smrtno je stradao Strahinja Stojanović (30), dok je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je bila na suvozačevom mestu, lakše povređena.

Pod Stojanovićev skupoceni džip “bmv H5” bila je postavljena eksplozivna naprava, koja je aktivirana dok je vozilo bilo u pokretu. Od siline detonacije, vozilo je bukvalno prepolovljeno, delovi su bili rasuti svuda po kolovozu, a prema rečima očevidaca, Stojanović je ležao na ulici sve do dolaska Hitne pomoći, dok mu je Kolumbijka držala glavu u naručju.

Ekipa Hitne pomoći prevezla je povređene Stojanovića i Sonju Suarez Gomez u Urgentni centar. Stojanoviću su amputirane obe noge, međutim, teške povrede unutrašnjih organa bile su kobne, pa je ubrzo izdahnuo.

Foto: Instagram.com

O ovom Zemuncu, koji je dobro poznat srpskoj policiji, doskoro su stizale vesti da je u Španiji, te da se oženio devojkom koja je bila mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (22), koja je pre dve godine godine bila povređena u identičnom pokušaju ubistva Stojanovića u zemunskom naselju Nova Galenika.

Operativni podaci policije ukazuju na to da su oni koji su spremali Stojanovićevu likvidaciju, njega najverovatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja se od njega nije odvajala poslednjih šest meseci. Ona je vrlo aktivna na “Instagramu”, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa nastradalim Stojanovićem.

Foto: Instagram.com

Njih dvoje su ovog leta boravili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak beležila i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, što je verovatno olakšalo posao egzekutorima. Inače, prema podacima policije, Kolumbijka je u našu zemlju ušla pre pola godine, neposredno pred početak vanrednog stanja, posle čega nije napuštala Srbiju.

#Sonja Suarez Gomez

#Strahinja Stojanović