AKTUELNO

Poginulo 12 članova vojnog osoblja, danas kada se srušio Saudijski helikopter u Jemenu. Oboren je u incidentu u kojem je otvorena vatra "s prijateljskim namerama", obavljeno je na novinskom sajtu Ministarstva odbrane Jemena.

Helikopter je oboren "kao rezultat pogrešnog tumačenja sistema vazdušne odbrane što je dovelo do uništenja aviona pre nego što je sleteo", rekao je neimenovani visoki izvor u komandi jemenske vojske, navedeno je na novinskom sajtu Ministarstva, prenosi Rojters.

Britanska agencija prenela je ranije danas, pozivajući se na saudijsku agenciju SPA, da se saudijski vojni helikopter "Sikorski UH-60 Blek hok" srušio u Jemenu, pri čemu je poginulo najmanje 12 članova vojnog osoblja.

Navedeno je da se uzrok pada helikoptera, koji se srušio u pokrajini Marib istočno od pokrajine Sane, još uvek istražuje.

Jedan od najvećih i nezapamćenih ljudskih gubitaka saudijskih snaga u pojedinačnom incidentu, otkad je koalicija arapskih država pokrenul vojne operacije protiv oružanog pokreta Huti 2015. u pokušaju vraćanja na vlast jemenskog predsednika Abd-Rabua Mansura Hadija.

#Helikopter

#Poginuli

'