AKTUELNO

U likvidaciji Alana Kožara iz Bara i Damira Hadžića iz Užica, koji su ubijeni u Grčkoj, učestvovalo je čak osam osoba, a na njih je pucano iz četiri različita oružje, objavili su grčki mediji.

Grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla dva zapaljena skutera, a došla je i u posed video snimka na kome se jasno vide počinioci.

Ubice Kožara i Hadžića u Grčku su doputovali 10 dana pre brutalnog ubistva, a pobegli su brodom koji su iznajmili u Sivoti dan pre likvidacija.

- Počinioci su u žrtve pucali iz četiri oružja sa izuzetno male udaljenosti. Istražitelji su došli u posed video snimka na kojima se jasno vide njihova lica. Grčka policija aktivno sarađuje sa srpskom policijom radi rasvetljavanja ovog zločina - kazao je policijski zvaničnik, prenose grčki mediji.

Foto: CorfuPress/Pink.rs

Kožar i Hadžić ubijeni su krajem jula na Krfu, ispred luksuzne vile u zabačenom delu ostrva u trenutku kada su automobilom ulazili u garažu.

Utvrđeno je da su kod sebe imali falsifikovane putne isprave Slovenije, te da su sa njima prethodno boravili u Turskoj, tako da se ne isključuje mogućnost da su upravo tamo i locirani, a zatim praćeni do tajnog skrovišta na Krfu.

Kod njih je pronađeno oružje, a u vili municija. Motiv surovih likvidacija traži se u ratu kavačkog i škaljarskog klana koji godinama besni u Srbiji i Crnoj Gori.

Grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla i dva zapaljena skutera. Prema prvim nalazima, dvojica egzekutora i njihovi saučesnici su se ovim motorima dovezli do vile, gde su napravili "sačekušu" budućim žrtvama.

Foto: CorfuPress/Pink.rs

Posle zločina odvezli su se do obale, gde su vatrom pokušali da uklone svaki trag. Ipak, istražitelji iz Atine ostatke su poslali na analizu i veštačenje kako bi se pronašao bilo kakav trag, koji bi mogao da ukaže na počinioce.

Pored dvojice direktnih pucača i isto toliko njihovih saučesnika, koji su upravljali skuterom, policija sumnja da je još najmanje toliko ljudi učestvovalo u organizaciji i logistici oružanog napada na "škaljarce". Kožar i Hadžić, kako se pretpostavlja, mislili su da su sigurni na ovom grčkom ostrvu, ali ubice su ih ipak pronašle.

Foto: Printscreen YouTube/OneTV, MUP

Postoje jake indicije da je egzekutore do žrtava doveo S.L. iz Podgorice, koji je sa Kožarom često bio u kontaktu. Navodno, biološki dokaz koji pripada S. L. pronađen je u vili i od tog dana gubi mu se svaki trag. Ne javlja se ni porodici, a podzemlje u regionu bruji kako je S. L. ubijen i zakopan odmah posle likvidacije na Krfu.

Inače, isti Podgoričan dovodi se u vezu i sa egzekucijom navodnog vođe "škaljaraca" Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara ove godine. Navodno, i u ovoj likvidaciji bio je "tiper" i održavao je kontakte sa Stamatovićem.

#Alan Kožar

#Damir Hadžić

#Grčka

#Kavački klan

#Likvidacija

#Ubistvo

#Škaljarski klan