AKTUELNO

M. S. (64) iz Zaječara osumnjičen je da je više od mesec dana vršio nedozvoljene polne radnje nad devetogodišnjom devojčicom s kojom je svakog dana odlazio na Popovu plažu u Zaječaru.

M.S. je uhapšen prekjuče zbog sumnje da je devojčicu iz komšiluka dodirivao po butinama i polnom organu.

On je uhapšen upravo na Popovoj plaži nakon što su meštani prijavili da se stariji čovek ponaša neprimereno prema detetu.

- Otkako je gradska plaža počela da radi, skoro svakog sunčanog dana viđali smo tu devojčicu i M.S. na kupalištu. Mislili smo možda da su deda i unuka, ali kako su dani odmicali, postalo nam je jasno da tu nisu čista posla - pričaju meštani Zaječara koji su čitavo leto proveli na Popovoj plaži.

Kako kažu, devojčica im je zapala za oko jer nije imala kupaći kostim, već se kupala u običnom donjem vešu.

- Kad god bi izašla iz vode veš joj se provideo, a većinu vremena je provodila sa tim čovekom u vodi. On ju je učio da pliva, ali mislimo da ju je dodirivao pod vodom - ispričali su meštani za list "Kurir".

Krivična prijava

U zaječarskom Višem tužilaštvu, za "Informer" su samo kratko rekli da je istraga u toku i da zbog zaštite interesa devojčice ne mogu da otkrivaju detalje. M. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i tereti se nedozvoljene polne radnje.

Inspektori ih pratili na plaži

Odmah po prijavi zabrinutih meštana inspektori zaječarske policije su otišli na plažu i čekali da se M. S. opet pojavi sa devojčicom kako bi se i sai uverili da li je on neprimereno dodiruje.

- Proteklih nekoliko dana primetili smo policajce u civilu na plaži. Odmah smo shvatili zbog čega su tu. Očigledno su pratili M.S. kako bi videli šta radi devojčici. A onda su mu u ponedeljak stavili lisice na ruke - pričaju meštani.

Prema rečima izvora devojčica je odvedena na ginekološki pregled i utvrđeno je da nije bila žrtva silovanja.

Prema navodima pojedinih medija, devojčica je ispričala majci da ju je M.S. dva puta terao da ga oralno zadovolji, međutim potvrde o ovoj informaciji još nema, jer je istraga u toku.

M.S. je nakon hapšenja negirao da je vršio nedozvoljene polne radnje nad devojčicom i da joj "ni na koji način nije naudio".

Ako bude osuđen za krivično delo nedozvoljene polne radnje učinjene prema detetu, preti mu kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina.

#Seksualno zlostavljanje

#Zaječar

#devojčica

#plivanje