AKTUELNO

Mladen Golubović (10) iz sela Prijezdić, kod Valjeva, koji je poginuo kada se traktor prevrnuo i nagnječio ga, verovatno je i sam upravljao mašinom.

Dečak je sahranjen juče na groblju u svom rodnom selu.

Istraga pogibije dečaka ne isključuje mogućnost da je dečak sam vozio traktor koji se prevrnuo, zgnječio i usmrtio namestu nesreće.

Dečak je nastradao u četvrtak, nadomak porodične kuće, dok se sa dedom Borivojem, vozio na traktoru. U prvi mah, posumnjalo se da je dete dedi, u trenutku zanošenja, ispalo iz krila i palo na zemlju. Uviđaj, međutim, ukazuje da je moguće, s obzirom na položaj prevrnutog traktora i tela, da je i sam Mladen bio za volanom.

– Pretpostavka je da je deda sedeo na blatobranu, a da je dečak vozio. Do prevrtanja je, kako se pretpostavlja, došlo tako što je najverovatnije otpustio kvačilo pre nego što je ubacvio u brzinu, posle čega je traktor poskočio i propeo se. Mladen je ispao iz sedišta, a vozilo je u padu prignječilo dete – navodi izvor iz isitrage.

Nesreća se dogodila na izlasku iz jedne njive Golubovića, na putu ka njihovoj kući, gotovo na ravnom terenu. Istražni organi na licu mesta nisu mogli da uzmu izjavu od Borivoja, koji je bio potpuno van sebe i dugo je na mestu tragedije ostao da leži, kukajući i čupajući kosu.

– Neophodno je da se situacija slegne i da od dede dobijemo podrobnije informacije, kao i da se izjave uzmu od eventulanih očevidaca – navodi izvor.

Meštani Prijezdića, u kojem su Golubovići velika familija i svi su na neki način rodbinski povezani, juče su masovno izjavljivali saučešće porodici i tugovali sa roditeljima, Vladom, koji je muzičar, i Slađanom, službenicom saobraćajne policije.

Za dečaka imaju samo reči hvale. Bio je izuzetno vredan i sposoban za svoje godine, dobar đak četvrtog razreda koji je trenirao i fudbal, bio član mnogobrojnih školskih sekcija.

#Dečak

#Traktor

#Valjevo

'