AKTUELNO

Rođak Predraga Milojkovića (53), koga je usmrtio Miroslav Č. dok su lovili divlje svinje, kaže da sumnja da je u pitanju nehat.

- Svi pričaju da je Predrag ubijen iz nehata i da je posredi nesrećan slučaj. Kako može da bude ubistvo iz nehata, a ispaljena su dva hica? Kad je prvi put opalio, čuo je jecaj i zapomaganje ranjenog, pa zašto je opalio i drugi put? - ovo je juče u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana, ispred kuće Predraga Milojkovića (53), koji je prekjuče preminuo nakon što ga je tokom lova na divlje svinje ranio Miroslav Č. (53) iz Gornjeg Dušnika, rekao rođak preminulog.

Pokidani krvni sudovi

On je dodao da je u Predragovom telu bilo 12 projektila.

- Pokidani su mu krvni sudovi na butini i iskrvario je nasmrt. Pitam se da li to može da bude nehat. Jedan projektil može, ali dva... Eto, rekao sam i ostajem pri tome - besno je izgovorio rođak, ne želeći da mu objavljujemo ime, niti da se fotografiše.

Podsetimo, tragedija se dogodila u nedelju oko podneva na obronku Suve planine, kada je, kako se sumnja, lovac Miroslav Č. gađao divlju svinju, ali je slučajno pogodio kolegu u butinu. Miroslav je posle nesreće uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sumnjiči se za ubistvo iz nehata. Priznao je da je pucao, ali je tvrdio da nije imao nameru da ustreli Milojkovića, već da je verovao da je u gustom šiblju divljač - kaže izvor iz istrage.

U selima dvojice lovaca juče su svi pričali o nesreći, ali niko nije mogao sa sigurnošću da kaže šta se zaista dogodilo.

- Mislim da je reč o nesreći. Nije ovo ni prvi, ni poslednji put da se tako nešto desi. Lovci su bili u grupama i imali su uredne dozvole za lov na divlje svinje - kaže Milan Bogdanović iz uprave loviša „Zaplanje“.

S druge strane, rodbina nastradalog sumnja u prvu verziju događaja. Okupljeni ispred kuće Milojkovića, ožalošćeni su odmahivali glavom, dok se iz kuće čuo jecaj.

- Očekujemo da će istraga utvrditi šta se stvarno dogodilo - rekao je rođak. Kako saznajemo od meštana, osumnjičeni i ubijeni su se poznavali i nisu bili u sukobu.

Dve grupe

- U nedelju su lovili svako u svom društvu. Milojković je bio sa jednom grupom lovaca, a uhapšeni sa drugom. Pretpostavlja se da su se grupe neplanirano približile jedna drugoj i da je uhapšeni pucao ne znajući da su se njegovoj grupi približili lovci iz druge - objašnjavaju meštani.

Sveta Ilić: Vegetacija je bujna, pa se čovek lako prevari

Lovac Sveta Ilić iz Donjeg Dušnika kaže da veruje da je u pitanju nesreća. - Šume su pune zelenila. Činjenica je da su lovci obeleženi fluorescentnim prslucima, ali kroz gustiš granja i lišća čovek lako može da se prevari. Bilo je to na mestu u ataru Kaletinca, gde je vegetacija bujna i, uprkos činjenici da su lovci odgovorni, desi se nesreća - kaže Ilić.

#Donji Dušnik

#Lovac

#Nesreća

#Smrt

#Ubistvo