AKTUELNO

Lovcu M.Č. određeno je zadržavanje do 48 časova u policiji po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Niša zbog sumnje da je danas, oko 11 časova, u toku lova u ataru sela Kaletinac, kod Gadžinog Hana, ispalio hitac iz lovačke puške kojim je ubio drugog lovca P.M. (53).

-U prisustvu dežurnog zamenika tužioca obavljen je uviđaj na licu mesta. Dat je nalog za obdukciju i nalog da se odredi zadržavanje do 48 časova M.Č. zbog sumnje da je počinio krivično delo nehatno lišenje života. U roku od 48 časova osumnjičeni će biti priveden u nadležnom tužilaštvo na saslušanje, rekao je za „Blic“ portparol VJT Boirislav Radonjić.

Prema prvim, nezvaničnim saznanjima nastradali lovac je pogođen je hicem iz lovačke puške u butinu a iskrvario je na putu do Zdavstvene stanice u Donjem Dušniku. Kobni hitac, kako se osnovano sumnja, ispalio je M.Č. koji je sa P.M. bio u lovu na divlje svinje.

Prema prvim nalazima istrage u pitanju je nesrećni slučaj i do sada nisu utvrđene druge okolnosti ove tragedije ali će tačan i zvaničan uzrok stradanja biti utvrđen istragom.

#Gadžin Han

#Lovac

#Policija

#privođenje