AKTUELNO

Barbara je nestala 25. novembra 2016. godine, kada se sa dva druga, tada 17-godišnjaka, vraćala sa rođendana.

Barbara Vitez danas puni 19 godina, a već tri i po godine traje potraga za njom. Slučaj nestanka tinejdžerke iz Sente i dalje je obavijen velom tajne.

Neutešni roditelji veruju da je njihova ćerka živa, a čak i nakon brojnih dojava ljudi iz različitih zemalja da je Barbara viđena, veoma je malo stvari koje su poznate javnosti u vezi sa potragom, koja ni tri i po godina kasnije nije dobila epilog.

Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ koja se bavi zaštitom dece, oglasio se večeras na Fejsbuku, podsećajući na ovaj nerazrešeni slučaj.

- Sećate li se ove devojke ? Nestala je 25.11.2016. a do dana današnjeg o njenoj sudbini ne znamo ništa. Sutra će Barbara Vitez napuniti 19 godina. Srećan ti rođendan i izvini što nismo uradili ništa za tebe i tvoju porodicu - napisao je Jurić.

Podsetimo, tog kobnog 25. novembra oko 22 sata, dok se vraćala sa rođendana, devojčici iz Sente gubi se svaki trag. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku. Po zvaničnoj verziji istražnih organa, u koju njeni roditelji sumnjaju, Barbara se okliznula i s mosta na Tisi između Sente i Čoke pala u reku i utopila se, ali njeno telo, i pored opsežnih potraga, nije pronađeno.

Grčka, Mađarska, Rumunija, samo su neke od zemalja u kojima je, navodno Barbara viđena. Informacije o tome da je navodno viđena osoba koja bi mogla biti Barbara Vitez stizale su i iz Crne Gore, Bugarske, Albanije.

Foto: TV Pink Printscreen, Instagram.com/Privatna arhiva

Za nestalom Barbarom raspisana je i Interpolova žuta poternica, koja se raspisuje za nestalim osobama, što bi moglo značiti da je još smatraju živom.

Podsećamo i da je tinejdžerka Barbara Vitez u trenutku nestanka bila učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, a danas bi napunila 19 godina. Da život baš ume da bude surov, svedoči činjenica da su Barbarini roditelji ostali i bez drugog deteta, sina Atile (25) koji je početkom marta prošle godine preminuo na Intenzivnom odeljenju kikindske bolnice od virusa gripa tipa AH1N1.

Skrhani bolom i tugom zbog smrti jednog, a nestanka drugog deteta, oni ipak ne gube nadu da će se vest o Barbarinom pronalasku ipak pojaviti.

#Barbara Vitez

#Igor Jurić