AKTUELNO

Novinar TV Pink Mladen Mijatović ocenio je da je saobraćajna policija, odnosno saobraćajni presretač je odradio odličan posao jer je zaustavio ovog bahatog vozača koji je vozio na Novom Beogradu brzinom od čak 225 kilometara na sat.

-Bahati vozač je zaustavljen na vreme, pre nego što je napravio ili izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj bi taj vozač poginuo ili bi doživeo tešku povredu neki drugi učesnik u saobraćaju - rekao je MIjatović za Pink.

-Vozač je odmah otišao u policijsku stanicu i po skraćenom postupku kod dežurnog sudije za prekršaje - podsetio je MIjatović i rekao da je bahati vozač Nemanja G. bio pozitivan na droga testu na kokain.

On je napomenuo da taj vozač u dosijeu ima više od 40 različitih prijava i kazni, a među njima su i prebrza vožnja, vožnja pod dejstvom alkohola, vožnja bez kategorije...

Profesor Saobraćajnog fakulteta Boris Antić rekao je da je njega zaprepastilo je sankcija koja je zaprećena ovom vozaču.

-Očekivao sam kao što je policija odlično odradila svoj posao i ovog vozača isključila iz saobraćaja, da i sankcije budu odgovarajuće i da deluju tako da drugim ljudima ne padne na pamet da urade tako nešto - rekao je Antić.

Govoreći o slučaju Milojka Pantića koji je vozio sa 1,6 promila i uleteo u pešačku zonu u Pećincima, Antić ističe da javne ličnosti sa sobom nose jednu dozu odgovornosti.

-Ovde je problem javnih ličnosti, javne ličnosti nose jednu dozu odgovornosti i treba da predstavljaju primer zato što je taj Milojko Pantić uzor nekom detetu - rekao je Antić.

-Ljudi koji se pojavljuju u medijima treba da predstavljaju primer u društvu, pa i u bezbednosti u saobraćaju - dodao je on.

#Bezbednost u saobraćaju

#vožnja