AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca koji su učestvovali u tuči u kafani u trsteničkom selu Grabovac, u kojoj je nastradao Marko Đurić (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora.

Incident se dogodio 17. maja u kafani "Dominik i Mirjana", a Đurićeva smrt podigla je na noge njegovo rodno selo, ali i Grabovac gde se ubistvo i dogodilo.

Protiv Milana Radua (30), rođaka vlasnika kafane, podignuta je optužnica zbog sumnje da je počinio ubistvo. Prema saznanjima "Novosti", okrivljeni za učestvovanje u tuči su vlasnik Dominik Dimić (51) i Goran Krstić (49) koji je bio gost u kafani. Na saslušanju pred tužiocem, Radu je i priznao šta se dogodilo kobne večeri.

- Video sam gužvu na terasi. Vladao je opšti metež, izleteo sam i gurnuo tog mladića - izjavio je na saslušanju sada okrivljeni Milan Radu.

Dimić je negirao izvršenje krivičnog dela. Rekao je da je to učinio njegov rođak, odnosno da mu je Radu ispričao kako je Đurića uhvatio za majicu, okrenuo i gurnuo preko stepeništa. Udarac u potiljačni deo glave bio je koban po žrtvu.

Okrivljeni Krstić je izjavio da se sporečkao sa Đurićem oko naručivanja pesama.

Nastradali mladić je izdržavao majku Ružicu, još dve bolesne bake i desetogodišnju sestričinu. Komšije i prijatelji opisivali su ga kao vrednog mladića.

- Sin nas je bukvalno izdržavao, često je radio na građevini, pa i tog dana kad je nastaradao bio je poslom u Vrnjačkoj Banji - priča Markova majka Ružica Đurić.

- Uopšte nisam znala da će svratiti u tu kafanu. Čuli smo se telefonom nekoliko minuta pre nesreće, rekla sam mu da požuri i da dođe kući.

Saveti mesne zajednice Grabovac i Ljubostinjski Prnjavor predali su peticiju za zatvaranje kafane u kojoj je ubijen Đurić. Davne 1999. godine u istom prostoru je ubijena žena.

- Uvek je tu bilo tuča, uznemiravanja građana, bacanja flaša na ulicu i sukoba posle kojih su gosti kafane bežali kroz dvorišta susednih kuća - kaže Milan Pantić, predsednik MZ Grabovac.

Autor: S.M.

#Marko Đurić

#kafana