AKTUELNO

Mileva Martinov (29) i njen bivši muž Nenad Petrović (37) iz Velikog Polja kod Obrenovca osuđeni su juče na po tri i po godine zatvora zato što su dve godine zverski mučili i podvodili bolesnu Jelenu V. (29) iz okoline Pančeva. Nesrećnu devojku su držali kao robinju u kući, pa su je podvodili, tukli, mučili je, terali je da jede izmet.

Mileva i Nebojša, koji su u medijima nazvani "supružnici iz pakla", u međuvremenu su se razveli, i ona se potom preudala. Njihovo zajedničko četvoro dece danas živi po domovima.

Tokom postupka oboje su negirali optužbe, nevešto tvrdeći da im je sve namešteno i da im Jelena V. nije bila robinja, već samo "gošća koju niko nije ni pipnuo"!

Ipak, kroz brojne dokaze nesporno je utvrđena njihova krivica i otkriveni su jezivi detalji mučenja devojke, inače Milevine školske drugarice, koja je došla kod nje nakon što je pobegla od oca silovatelja. Kako je Jelena sama ispričala, prvih sedam-osam meseci boravka u kući bračnog para zaista je sve bilo u redu.

Međutim, Mileva je počela zverski da je maltretira kada je posumnjala da je Nenad vara sa Jelenom. U toj torturi pridružio joj se i muž, jer je uvideo da može da zaradi na Jeleni tako što ju je terao da prosi na Zemunskom keju i prostituiše se. Prema optužnici, podvodili su je za 1.000 dinara, svakodnevno su je tukli i mučili na užasne načine.

Kako je Jelena ispričala, Mileva joj je kleštima čupala nokte i snažno je štipala za vaginu, a u nekoliko navrata su je terali da jede izmet. Silovali su je metlom i naneli joj strašne povrede po genitalijama i anusu. Takođe su terali nastarijeg sina, koji je tada imao samo deset godina, da mokri po njoj. Od hrane su joj davali samo hleb, na koji bi se neko od ukućana prethodno pomokrio.

Nesrećnica je iz ropstva izbavljena 20. oktobra 2018. godine, kada je policija stigla na adresu mučitelja po prijavi komšija koji su noćima slušali jezive krike. Upali su u kuću usred noći i zatekli Jelenu, izmučenu i pretučenu, kako spava na podu pokrivena samo jednom jaknom. Pored nje su bili lanci i katanac kojima je bila vezivana.

Mileva i Nenad su, između ostalog, pred sudom tvrdili da im je sve smestio Nenadov brat, koji je, navodno, bio u ljubavnoj vezi sa Jelenom. Petrović se pravdao i da je lanac u kući "služio za zaključavanje vrata", a na optužbe da je podvodio Jelenu, kazao je:

- Ja sam viđao kako ona ima seks sa nekim muškarcima u mojoj kući i oni su joj posle davali po 1.000 dinara. Jelena je spavala na podu jer joj je dosadilo da spava u krevetu sa mojom decom, pošto su je popišavali tokom noći. Mileva joj je zato stavila debeo jorgan na pod, pored peći, i prekrila je ćebetom.

I otac je silovao

Petrović je priznao samo da mu je Jelena davala sav novac od socijalne pomoći, oko 12.000 dinara mesečno, kako bi, navodno, podelila s njima kućne troškove. Na optužbe da ju je terao da prosi odgovorio je da ju je on dovozio do Zemunskog keja i da je odlazio po nju, ali "nije znao šta je ona tamo radila"?!Jelena V. je, svedočeći u sudu pod zaštitom, priznala da je u svojoj kući takođe trpela jezivo zlostavljanje i da ju je otac u više navrata silovao. Ona je, inače, bolesna od karcinoma i posle oslobađanja smeštena je u Sigurnu žensku kuću.

Auto kupili od preturanja po kontejneru?!

Mileva je izjavila na sudu da je nepismena, dok Nenad ima samo nekoliko razreda osnovne škole. Nikad nisu imali stalno zaposlenje i godinama su primali socijalnu pomoć. Međutim, pošto su imali satelitsku antenu na kući, relativno skupu garderobu i obuću, kao i automobil "pežo 306", sudija ih je pitao kako su zaradili novac za te stvari. Petrović je mirno odgovorio:

- Pa povremeno sam radio na građevini i skupljao stvari po kontejnerima, a žena je prodavala maramice na ulici.

#Hronika