AKTUELNO

Saša Spasić iz Niša, ubijen je u ponedeljak dok je ručao sa ćerkom i ženom u kafiću jednog tržnog centra u gradu Samborondonu u Ekvadoru.

Likvidaciju su snimile trenutak kada mu je ubica prišao i u njega ispalio tri hica. Posle napada, ubica je pobegao sa svojim pomagačem na skuteru, a mediji su objavili i fotografiju osumnjičenog za egzekuciju.

Dok tamošnja policija radi na rasvetljavanju ovog zločina, opisanog kao "sicilijanska egzekucija", Nišlije se preispituju da li im je poznat lik i delo ovog kontroverznog sugrađanina koji ima i državljanstvo ove južnoameričke države.

Njegova poslednja zvanična adresa je bila u Nišu, ali u ovom gradu on nikome nije poznat, pa je pitanje kada se odselio za Južnu Ameriku.

Mediji, pozivajući se na izvore, kažu da nikom nije jasno čime se Srbin tačno bavio, s obzirom da u zemlji nije registrovan kao poreski obveznik, što dodatno potpiruje sumnje da se u Ekvadoru bavio ilegalnim radnjama.

Mediji u Ekvadoru javljaju da je u kući žrtve pronađeno je 250.000 dolara, čije poreklo nije poznato. Iako se u prvom trenutku posle brutalne likvidacije sumnjalo da se Srbin zamerio farmakomafiji, jer se spekulisalo da je Spasić s porodicom došao u Ekvador zbog posla koji je vezan za farmaciju, prikupljeni dokazi ukazuju da je ušao u posao s narko-kartelima.

- Ubistvo je povezano sa organizovanim kriminalom i trgovinom drogom, a na to upućuju dokazi pronađeni tokom istrage, među kojima su i lučka dokumenta koja je imao ubijeni - izjavio je komandant ekvadorske policije Viktor Araus.

#Ekvador

#Niš

#Ubistvo