AKTUELNO

Redakcija Srpskog telegrafa dobila je preteću poruku na svojoj Fejsbuk stranici.

Srđan Latinović koji je na Fejsbuk stranici Srpskog telegrafa napisao preteću poruku, uhapšen je juče. On je ostavio poruku:

Na vašu redakciju treba baciti bombu, ili vas koletkivno sve obesti na Trgu republike - piše na Fejsbuk stranici ovih dnevnih novina.

Saša Milovanović direktor ove dnevne novine, gostujući u Jutarnjem programu Pink telvizije  kaže da kada je video ovu poruku, pre svega zabrinuo se za bezbednost svojih novinara.

Foto: Printscreen

- Znajući da na ulicama protestvuju neki ljudi, ova pretnja dobija na težini. Pretnju je uputio čovek koji je osnovao neku NVO “Humenijada”. Odmah smo nastavili da istražujemo o kome je reč, i videli smo da je pristalica Vuka Jeremića. Reč je navodno humanitarcu – priča Milovanović koji je dodao da su nakon pretnje obavestili novnarska udruženja, koja su ih savetovala da stvar prijave policiji.

Milovanović smatra da je ovde takođe reč o politčkoj pozadini.

- Mi smo pisali o trošenju sredstva gospodina Vuka Jermića. Tokom kampanje napisali smo nekoliko tekstova, što i jeste u domenu istraživačkog novinarstva – objašnava on, smatrajući da je pretnja samo reakcija na pređašnje pisanje.

- Ovaj čovek pripada Evropskom parlamentu mladih u Srbji. Taj parlamentarac korisiti rečnik pretnji i govori o vešanju i palenju – dodaje Milovanović, naglašavajući ponovo da su predsednici udruženja Slaviša Lekić i Ljiljana Smajlović osudili ovakav čin.

- Treba istražiti IP adresu onoga ko poziva na ubistvo, i to je krivično delo za koje treba da se odgovara – istakavši da je nakon što je pretnja izašla u javnost, pretnje su i dalje stizale.

#Policija

#Pretnja

#Srpski telegraf

'