AKTUELNO

Devojčica K. D. (11) iz Pančeva utopila se, a njeni brat (8) i otac Ivica D. (48) spasili su se kada je džip BMW, u kome su se nalazili, sleteo u reku Lim u selu Drenova kod Prijepolja.

Auto je u ledenu vodu upao u četvrtak oko 22 sata, a telo devojčice, posle višesatne potrage, izvučeno je juče oko podneva.

- Porodica iz Pančeva bila je na odmoru na Zlataru, a u četvrtak su otišli u obilazak Prijepolja i lokaliteta u tom kraju. Međutim, kada su uveče krenuli ka planini, džip u kome je otac bio sa sinom i ćerkom pod nerazjašnjenim okolnostima prešao je u suprotnu traku, preleteo bedem visok 60 centimetara i survao se u Lim, koji je u tom delu prilično dubok - rekao je izvor iz istrage, piše Kurir.

- Mališan je uspeo nekako da se izvuče iz automobila i ispliva, a za njim i otac, koji je pokušavao da iz olupine BMW, koja je potonula, iščupa i ćerkicu. Nažalost, to mu nije pošlo za rukom. Policija koja je došla na uviđaj zatekla ga je u hladnoj vodi kako traži ćerku.

Foto: RINA

Prema rečima očevidaca, oni su u četvrtak po mraku videli dečaka na putu kako doziva pomoć.

- "Čiko, ne dajte da se moja seka udavi! Molim te, bože, spasi mi sestru!", plakao je mališan nasred magistrale. Bio je sav mokar, iznuren i izgreban od trnja. Dali smo mu ćebe da se utopli - kaže vozač, koji je naišao posle nesreće.

Ronioci Žandarmerije su jutros počeli da tragaju za džipom i devojčicom.

- Dečak je policiji uspeo da ispriča da je u trenutku nesreće spavao, kao i da ga je probudila buka, ali da ni sam ne zna kako je izašao iz kola. Pretpostavlja se da je devojčica bila vezana, a ronioci koji su izvukli auto našli su je između prednjih sedišta - ispričao je izvor i nastavio:

- U prvoj izjavi koju je dao policiji otac mališana je rekao da se ne seća same nesreće.

Foto: Pink.rs

Otac kukao i držao se za glavu

Tokom potrage, otac je sve vreme stajao pored reke i držao se za glavu. Iz Pančeva je stigla i njegova supruga, sve vreme je bila uplakana.

- Joj, meni, kuku meni - ponavljao je očajni otac i zatresao se od bola na obali reke u momentu kada je džip izvučen iz vode, a pored njega su ležali roštilj, plastični sto i stolice, koje su Pančevci poneli na odmor.

Tokom potrage za automobilom i devojčicom, uz vozača sve vreme je bila policija, koja ga je čuvala.

- On je tri puta pokušao da se otrgne policajcima i skoči u Lim za ćerkom. "Kad nje nema, neka i ja nestanem", kukao je očajni otac. Ljudi su ga jedva obuzdavali da se ne baci u kanjon - ispričao je izvor.

#Lim

#Nesreća

#Otac

#Prijepolje

#devojčica