AKTUELNO

Branislav K., čiji se sin Siniša sumnjiči za silovanje osam žena u Nemačkoj, kaže da ne zna šta će od sramote.

- Supruga je pala u nesvest kad je čula šta je Siniša uradio u Nemačkoj, a ja, da mogu da me nema, uradio bih to. Mi smo poštena porodica, sinove sam gledao da izvedem na put, a ne da uradi nešto što normalan čovek ne bi uradio - ovo kaže Branislav K. (54) iz Melenaca kod Zrenjanina, otac Siniše K. (29), koji je u okolini Berlina uhapšen zbog sumnje da je u proteklih mesec dana u toj oblasti silovao osam žena.

- Moj sin je u Nemačku otišao u aprilu prošle godine da radi, zaposlio se na građevini. Ovde je robijao pet godina i tri meseca zbog krađa, ali i jer je spopadao neku devojku. Verovao sam da ga je zatvor opametio i da će okrenuti drugi list. Izgleda da je tamo doživeo neke traume, koje nije ispoljavao pred nama, bio je tankih živaca, a sada je očigledno potpuno prsao - priča očajni otac i dodaje da ne isključuje mogućnost da se njegov sin odao narkoticima.

Ovako nešto normalan čovek ne bi uradio. Ne znam kako ću ni šta ću posle ovoga, najradije bih da me nema, a žena mi je bolesna, operisana je. Moraću svoj krst da nosim na leđima."

Kako kaže, sin im se javljao do pre mesec dana.

- Sve je bilo u redu do pre mesec dana, kada se vratila njegova trudna supruga, koja je iz okoline Subotice, tad smo je i upoznali. Siniša je imao već jedan brak, ima i sina sa tom ženom. Svađali su se i ona ga je čak i tužila zbog neplaćanja alimentacije, dobijao je krivične prijave, a žena je zahtevala da isplati pola miliona - rekao je Branislav.

Meštani: Za svaku osudu

Meštani Melenaca nisu bili raspoloženi za priču sa novinarima, ali su rekli da je ono za šta se Siniša K. sumnjiči za svaku osudu. - Strašno je silovati jednu ženu, a kamoli osam. Roditelji su mu dobri ljudi, jadni, verovatno su sluđeni od stida i brige - rekle su komšije.

#Berlin

#Silovatelj

#Siniša K.

#Zrenjanin