AKTUELNO

Vraćao sam se kući traktorom posle prskanja voća kada sam u jarku video slupan automobil i dečaka koji je trčao za mnom i dozivao pomoć. Zaustavio sam se, a dete je tresući se molilo: "Pomozite mi, mama i tata su mi u jarku!"

Ovim rečima počinje ispovest Željko T, vlasnik plantaže jabuka, koji se prvi zatekao na mestu stravične saobraćajne nesreće na putu Novi Slankamen - Novi Karlovci, u kojoj su poginuli beba N. Ž. (1) i njen brat N. Ž. (8), dok su njihovi roditelji V. Ž. (26) i M. Ž. (34) teško povređeni. Maleni M. Ž. (5), koji je dozvao pomoć, jedini je prošao sa lakim povredama.

Foto: Facebook.com/Printscreen

- Kada sam se zaustavio, dečak je kroz suze ponavljao: "Nismo mi krivi, mi smo dobra porodica, pomozite, nismo mi krivi..." Jadno dete se treslo. Iako sam i sam bio u šoku, stavio sam ga na traktor i vratio se unazad kako bih osvetlio mesto na kome se nesreća desila. U tom momentu su počela da nailaze i druga kola i da se zaustavljaju kako bi svi pomogli - priča Željko T.

- Mladići su izvlačili ljude iz smrskanog automobila, a dete, za koje sam kasnije čuo da je preminulo, ležalo je na putu jer je ispalo iz auta. Tu scenu nikad neću zaboraviti.

Bebicu svi obožavali

Prema rečima meštana, beba koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći bila je pravi mali anđeo, prelepa i vesela. - Bebica je u februaru napunila godinu dana i tada su joj pravili slavlje u restoranu. Ma rođendan je bio kao iz bajke! V. Ž. i M. Ž. su posle dva sina dobili ćerku, koja je bila prava miljenica, svi su je obožavali - kažu meštani.

Sve vreme sam bio uz mališana koji nije mogao da dođe sebi. Jezivo je bilo i za mene, a kamoli za dete koje je videlo kako mu je cela porodica stradala - dodaje naš sagovornik. Kako objašnjava, u prvom trenutku nije ni znao da se u olupini nalazi i beba, jer se ona nije videla.

- Hitna pomoć je prvo odvezla dečaka koji je ležao na putu i oca, a drugim kolima su krenuli da voze majku i mališana kog sam čuvao. Šok je usledio kada je dete iz saniteta počelo da viče: "Gde mi je sestrica?" Tada su policajci počeli da traže po kolima i našli devojčicu, koja je, nažalost, već bila mrtva - jedva je izgovorio Željko T.

Oporavljaju se

Kako nezvanično saznaju mediji, povređeni M. Ž. prebačen je u grudnu bolnicu u Sremskoj Kamenici i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara. - Njegova supruga je u stabilnijem stanju, pa je iz KCV juče transportovana u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici - rekao je naš izvor i dodao da se njihov sin uspešno oporavlja. S. S.

Meštani Novih Karlovaca i dalje su u potreseni zbog tragedije koja se dogodila u utorak uveče.

Foto: Facebook.com/Printscreen

- Baba i deda stradalih mališana su u šoku i ne mogu da se oporave, dolazila im je i Hitna pomoć jer im je pozlilo. Oni u ovom bolu moraju da organizuju sahranu unučića, a sin i snaja su im u bolnici u teškom stanju. Jadni roditelji, neće moći ni da sahrane dečicu - pričaju meštani. Kako kažu, maleni brat i sestra trebalo bi da budu sahranjeni danas.

#Novi Slankamen

#Saobraćajna nesreća