AKTUELNO

U Sinišino hapšenje u Berlinu bilo je uključeno više od 80 policajaca, bespilotne letelice, helikopter sa uređajem za termovizijsko snimanje...

Serijski silovatelj Siniša K. uhapšen u spektakularnoj akciji nemačke policije u Berlinu nakon sedam gnusnih napada na žene, bio je u zatvoru u Srbiji zbog silovanja i krađe, a iza rešetaka je proveo više od pet godina!

- Od 2013. do 2018. godine bio je u zatvoru zbog silovanja i krađe. Osuđen je na kaznu od pet godina i četiri meseca za silovanje i dva meseca za krađu, pa mu je sud spojio te dve kazne i izrekao ukupno pet godina i četiri meseca zbog oba krivična dela - nezvanično saznaje "Blic".

U Melencima, malom mestu kraj Zrenjanina gde je silovatelj proveo veći deo života, meštani uhapšenog znaju po nadimku "Aluminijum". Kako pričaju, nadimak je dobio davnih dana i više niko nije siguran ni zbog čega, ali da misle da je to poteklo jer je krao aluminijum.

Svi meštani govorili su isto - Siniša K. poznat je po krađama, a nema ko ne zna priču o silovanju za koje je osuđen. Međutim, u selu se povela priča da je on silovao staricu, a ne maloletnicu kako su nam naveli njegovi roditelji i kako stoji u presudi.

- On je bio ovako normalan dečko. Normalno se ponašao. Nije se svađao, bio je miran. Ali krao je i ima to silovanje iza sebe - kaže jedan mladić, njegov poznanik.

Drugi meštanin koji se zatekao u jednom lokalnom kafiću naveo je da je uhapšenog Sinišu poslednji put video davno, te i da o njemu jedino što zna jeste da je imao problema sa bivšom suprugom sa kojom ima dete.

Kako je ispričao, ovaj muškarac, "poznat je po kraju po krađama, te retko ko se sa njim družio".

Podsetimo, nemačka policija je Sinišu uhapsila nakon što je sedam žena prijavilo da je bilo žrtva napada, a zahvaljujući foto-robotu napravljenom zahvaljujući informacijama njegove poslednje žrtve, Siniša je konačno uhapšen. Nemački mediji preneli su da su tri slučaja silovanja bila izuzetno teška, da je Siniša koristio razna oruđa kako bi zastrašio svoje žrtve.

U potragu za Sinišom bilo je uključeno više od 80 policajaca, bespilotne letelice, helikopter sa uređajem za termovizijsko snimanje...

#Berlin

#Hapšenje

#Melenci

#Silovanje