AKTUELNO

Nedelja je miran dan za odmor i šetnju. Tako je bilo i 05. jula oko 17 h u selu Suhi Dol kod Klisure u surduličkoj opštini, ali, dok je vodio svog dvogodišnjeg psa u šetnju Ivica Mitov nije ni pomišljao da će ostati bez ljubimca.

U susret mu je dolazio prijatelj a njegov pas je video mladu ženku kojoj je prišao.

- Odjednom sam čuo pucanj iz puške - setno je počeo svoju ispovest Ivica Mitov.

- Dok sam se okrenuo odjeknuo je još jedan. Moj pas, inače srpski trobojni gonič sa kojim sam išao u lov, ležao je u krvi, a da ne znam šta je bio razlog da ga neko ubije. Videlo se po putu perje od kokoške i sigurno je Boban Sotirov (80), koji je inače pucao, mislio da je pas napao njegovu živinu.

Međutim, to nije bio razlog za ono što je uradio moj komšija.

Kako nam je rečeno incident je privukao pola sela koji su rezignirano reagovali u inače tihom selu.Telo psa je volšebno nestalo a ljudi su odmah o svemu obavestili stanicu policije u Surdulici. Uviđaj je odložen za sutradan. Oko ponoći između nedelje i ponedeljka tišinu noći je prolomio lavež nekog psa i Mitov je pošao u tom pravcu.

- Kad sam došao do mesta odakle je dopirao lavež video sam telo svog psa u najlonskom džaku kako visi na drvetu pored kojeg je stajala keruša koja se javila lavežom. Sutradan leša nije bilo na drvetu.Našli smo ga zahvaljujući keruši u komšijinom dvorištu gde je bio duboko zakopan. U prisustvu policije je izvršen uviđaj a komšija Sotirov je priznao delo.Oduzeta mu je lovačka puška a izvršena je i obdukcija veterinara iz Vladičinog Hana. - suznih očiju izgovorio je Ivica Mitov.

#Pas

#Puška

#Surdulica