AKTUELNO

Odlazeći iz doma Gudzevih, devojka rekla da joj je to možda poslednji provod.

Slavko Gudz, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom Fekete (17) i Božidarkom Đukić (23), kaže da se kobne večeri protivio da ćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osećaj.

Rekao sam ćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosećaj, a ona mi je odgovorila: "Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je poslednji put".

Ovo kaže Slavko Gudz, otac Tatjane Gudz (15), koja je u nedelju oko 3.30 sati poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija Fekete (17), kao i Božoidarka Đukić (23), dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo Sabadoš (23), koji je pijan vozio "reno megan", u kom su bile devojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povređen, sleteo s puta i upao u kanal.

Foto: Facebook.com

Htele da vide pevačicu

- Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S., bile su nerazdvojne. Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je posle rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa pevačica koju vole. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti - priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su devojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

- Posle su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pešice. Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima - objašnjava Slavko Gudz.

Kako kaže, za nesreću je saznao u nedelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

- Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve dece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole. Baš u nedelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem ćerku - kaže Slavko, stežući ćerkinu sliku.

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija Fekete ispala iz kola i da je ležala na putu.

- Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga devojčica bila je u jarku. Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima koronavirus - kaže Slavko. 

Rekle da idu u šetnju

Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije Fekete i njene povređene sestre M. S. Njihov očuh Zoran Šijak kaže da su devojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.

- Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. Na kraju su završile u diskoteci - priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.

Foto: Facebook.com

Očaj u porodici Đukić, s dečkom bila u provodu, iza sebe ostavila dete (3)

Tetka Božidarke Đukić, koja je iza sebe ostavila trogodišnju ćerku, kaže da njeni roditelji ne progovaraju od tuge. - Božidarka je bila najmlađa od četiri sestre, po završetku škole otišla je u Novi Sad gde njena sestra drži firmu za održavanje zgrada i zaposlila se. Tamo je i upoznala oca svoje ćerkice. Zabavljali su se, a nije znala da je oženjen. Tek kad je zatrudnela, sve se saznalo. Vratila se kod roditelja i sama odgajala devojčicu. Bila je mirna, povučena i tiha - priča tetka i dodaje: - Mihajlo koji je vozio auto smrti bio je Božidarkin momak. Znam da su se zabavljali, pa je kobne večeri sa njom i drugom Jovanom bio u provodu. Ove tri devojčice uopšte nisu bile njene drugarice, njih je Mihajlo slučajno sreo i povezao. Kakva crna sudbina.

Foto: Facebook.com

- Svakog jutra bih, pre odlaska na pecanje, ušao u sobu devojčica da proverim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio. Pozvali su me i rekli da su one doživele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu - kaže Šijak.

On dodaje da vozača "renoa", Mihajla Sabadoša, ne poznaje, ali da poznaje povređenog Jovana V.

- Jovan se družio sa devojčicama i ranije, znali smo ga dobro - kaže on.

Vozač zanemeo pred tužiocem

Mihajlo Sabadoš saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru, a kako nezvanično saznajemo, branio se ćutanjem. Njemu je određen jednomesečni pritvor, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

#Božidarka Đukić

#Marija Fekete

#Tatjana Gudz