AKTUELNO

Božidarka i Tatjana nastradale su na mestu, dok je njihova drugarica Marija izdahnula po prijemu u somborsku bolnicu.

Drugarice Tatjana Gudž (15), Božidarka Đukić (23) i Marija Fekete (17) poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se tokom noći, oko 3.30 sati, dogodila na putu između Kule i Ruskog Krstura, kada je "reno megan", u kome su bile sa još troje prijatelja, sleteo u odvodni kanal.

Teške povrede zadobili su i Jovan V. (18) i M. S. (14), dok je vozač auta smrti, Mihajlo Sabadoš (23), lakše povređen. Nakon nesreće utvrđeno je da je vozio pijan, a izmereno mu je 1,5 promila alkohola u krvi.

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

U trenutku kada se nereća dogodila, niko od putnika nije imao vezan siguronosni pojas. Šestoro mladih vraćalo se sa privatne žurke i svi su bili u jednom autu. 

Međutim, na putu između Kule i Ruskog Krstura, sleteli su s puta, isprevrtali se i završili u kanalu. Njihov automobil bio je potpuno smrskan.

Foto: Facebook.com

Na mestu nesreće preminule su Božidarka Đukić i Tatjana Gudž, dok je njihova drugarica Marija Fekete izvučena iz auta živa, ali je preminula u somborskoj bolnici. Dvoje povređenih tinejdžera prebačeni su u Dečju bolnicu KC Vojvodina i lekari im se bore za život.

Foto: Facebook.com

Mihajlo Sabadoš iz Ruskog Krstura uhapšen je zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginule tri osobe, a još dve su teško povređene. On se tereti da je kao vozač putničkog automobila "reno megan", pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta u odvodni kanal.

Osumnjičenom, koji je u saobraćajnoj nezgodi zadobio lake telesne povrede, određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

#Kula

#Saobraćajna nesreća

#Tragedija