AKTUELNO

Meštani Barića kod Teslića još su u šoku nakon što je preksinoć u kući porodice Iriškić došlo do nezapamćene tragedije, kada su majka Jasminka i ćerka Mihreta nožem prerezale vene.

Jasminka, inače domaćica, iskrvarila je na putu prema bolnici, dok se lekari dobojske bolnice bore za Mihretin život.

Sve se dogodilo u noći sa srede na četvrtak. Majka i ćerka spavale su zajedno na spratu kuće, gde su se odlučile na očajnički čin. Slučaj je policiji prijavio suprug i otac Dževad, koji se, kako pričaju komšije, nakon što je čuo buku, probudio i otišao do sobe.

Vrata sobe bila su zaključana. Nakon drugog kucanja, tvrde komšije, vrata je otvorila njegova ćerka. Bila je sva od krvi, a nepomično telo majke Jasminke ležalo je u lokvi krvi na krevetu. Nožem su se, kako Avaz saznaje, isekle sve do lakata.

Izbezumljeni Dževad alarmirao je policiju i Hitnu pomoć. Jasminka je, nažalost, izdahnula na putu prema bolnici, dok je ćerka Mihreta hospitalizovana u dobojsku bolnicu.

Ekipa Dnevnog avaza posetila je juče mesto Barići, gde su zatekli šok i tišinu. Na svakom uglu nalazila se grupa meštana, koji su stidljivo govorili o tragediji.

Vidno uznemirena Munira Kopić, prva je komšinica porodice Iriškić, kaže da se radi o mirnoj i povučenoj porodici, koja je živela normalan život. Kobne noći čula je da se nešto čudno dešava, ali nije ni pomislila da se u kući do njene dogodilo nešto tako strašno.

- Čula sam da su dolazili mnogi automobili. Kako nam je kuća uz put, mislila sam da ljudi idu... Ali, sve vreme sam imala čudan osećaj - govori Kopićeva, koja se družila s Jasminkom, zbog čega joj sve još teže pada.

Slom živaca

Ističe da su Jasminka i Mihreta imale određenih psihičkih tegoba, što bi mogao biti jedan od razloga što su odlučile dići ruku na sebe.

- Prvo je Jasminka pre sedam godina zbog sloma živaca ležala u bolnici. Kako je Mihreta bila jako vezana za nju, ubrzo je i ona smeštena u bolnicu - govori vidno uznemirena Kopić.

U trenutku Avazove posete porodici Iriškić Dževad je bio odsutan, jer su prevozili telo njegove supruge. Ispred letnje kuhinje, gde je Dževad kobne večeri spavao, dočekala ih je njegova starija ćerka Dženeta. Zbog ogromnog šoka, nije mogla previše govoriti.

- Šta reći na sve ovo? Nemojte, molim vas. Tragedija. Samo mi znamo kako nam je. Sutra je mami sahrana, a sestri je bolje - jedva je kroz suze kazala Dženeta.

Niko ne zna razlog tragedije

Fatima Iriškić, , takođe je bila u šoku. Bila je jako vezana za Jasminku i redovno su se posećivale.

- Još niko ne može poverovati da se ovo desilo. Juče mi je rekla doći, da me obiđe, jer sam bolesna. Pričala je da čeka da se natopi zemlja pa da počne sejati. Šta se prelomilo, ne znam – govori Fatima Iriškić.

#Bosna i Hercegovina

#Majka

#Samoubistvo

#ćerka

'