AKTUELNO

Carinici su pre manje od nedelju dana zamotuljke marihuane pronašli sakrivene u kremu, a gotovo identičan pokušaj krijumčarenja se na graničnom prelazu Gradina ponovio i danas kada je u teglama krema otkriveno preko 170 grama marihuane i gotovo 80 grama hašiša.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 50-godišnji nemački državljanin turskog porekla.

Bez obzira što je putnik tvrdio da nema ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag.

Foto: Foto/Uprava carina

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri  tegle popularnog krema.

Carinik je prilikom pregleda uočio da su aluminijumske folije, kojima se tegle hermetički zatvaraju, ispod sva četiri poklopca otvarane, iako je delovalo da su do vrha pune. To je bio sasvim dovoljan razlog da se sadržaj popularnog krema malo detaljnije proveri, zahvaljujući čemu je droga i otkrivena.

Video: Foto/Uprava carina

#Droga

#Zaplena

#krem

#narkotici