AKTUELNO

A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca uhapšen je zbog sumnje da je silovao devetogodišnjeg dečaka na jednoj privatnoj zabavi u naselju Čerat.

Kako kaže izvor iz policije, osumnjičeni je ujak nesrećnog dečaka koga je poveo na rođendansku žurku u noći između 14. i 15. juna gde je i počinio monstruozan zločin. Nesrećni dečak sada se nalazi u hraniteljskoj porodici.

- Nakon razgovora sa više svedoka koji su prisustvovali proslavi i detaljnog operativnog rada sužen je krug osumnjičenih za silovanje dečaka. Zbog delikatnosti slučaja preduzete su specijalne istražne radnje uz pomoć kolega iz forenzičke jedinice koji su prikupili potreban dokazni materijal za analizu. Uzeti su uzorci DNK osumnjičenih, brisevi kao i delovi odeće nesrećnog dečaka. Za analizu takvog materijala potrebno je određeno vreme i kada su stigli rezultati sve se podudarilo sa izjavama pojedinih svedoka pa i samog dečaka tako da smo izdali nalog za hapšenje rođaka žrtve – objašnjava izvor iz novosadske policije.

Nesrećnog dečaka je na proslavu rođendana u naselju Čerat nedaleko od njegove kuće odveo sada već uhapšeni rođak i ostali su tamo do ranih jutarnjih časova.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Kada se vratio kući oko četiri sata nakon ponoći dečak je legao i spavao duže nego obično. Posle toga se čudno ponašao i teže je hodao što je roditeljima bilo sumnjivo, a kada se požalio na bolove roditelji su alarmirali lekare.

Dečak je hitno prebačen u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine gde mu je ukazana prva pomoć i gde su mu konstatovane povrede, a čitav slučaj je odmah prijavljen policiji.

- Dečak ima blaži oblik invaliditeta, odnosno nagluv je a samim tim da verovatno zbog toga i malo otežano priča. Ipak, sposoban je za komuniciranje i dao je iskaz policiji u prisustvu roditelja i stručnjaka Centra za socijalni rad. To je bio i jedan od glavnih tragova koji je doveo do hapšenja počinioca monstruoznog zločina – priča izvor uz napomenu da ne može da otkriva više detalja o ovom slučaju jer je istraga i dalje u toku.

Osumnjičenom A. P. određeno je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati i on će uz prijavu za krivično delo silovanje maloletnika biti priveden u zakonskom roku na saslušanje višem javnom tužiocu u Novom Sadu koji je preuzeo slučaj.

Silovani dečak smešten u hraniteljsku porodicu

Nakon sedam dana provedenih u novosadskoj Dečijoj bolnici dečaka su u ponedeljak 22. juna preuzeli nadležni iz Centra za socijalni rad.

– Dečak se u potpunosti fizički oporavio i otpušten je iz bolnice međutim stručnjaci Centra za socijalni rad moraće da nastave brigu o njemu zbog psiholoških trauma koje je pretrpeo a za koje se nadamo da neće ostaviti posledice. Dečak je spreman za saradnju i komunikativan koliko je u njegovoj moći a nadležni iz Centra za socijalni rad nakon evaluacije porodičnog stanja u kome dečak živi doneli su odluku da dečaka smeste u Sigurnu kuću a zatim i u hraniteljsku porodicu – objašnjava izvor iz policije.

#Hronika

#Pedofil