AKTUELNO

Rendžeri Nacionalnog parka "Tara" pronašli su jutros, u predelu zvanom Rastište, beživotno telo Lj. B. iz Beograda od oko 30 godina.

Posle višednevne potrage, telo je nađeno u odmakloj fazi raspadanja u jednom potoku na teško pristupačnom i šumovitom terenu. Tačan uzrok smrti utvrdiće obdukcija.

Prema rečima Ivana Ilića, rukovodioca Službe čuvara prirode (rendžera), mladić je neko vreme boravio u kolima koja je parkirao na jednom privatnom placu u Rastištu. Kako je kazao, vlasniku nije smetalo da on tu boravi.

- Tri puta smo ga obilazili u redovnim patrolama, nikakvih problema nije bilo - kaže za "Novosti" Ilić.

Protekle subote jedan meštanin je prijavio da ga nema, da su vrata od njegovog automobila otvorena. Dokumenta su bila unutra. Sve je prijavljeno policiji, koja je preko dokumenata došla do njegovih roditelja. Otac i brat su stigli u nedelju.

Zbog jakih kiša, potraga za mladićem nije mogla da otpočne pre utorka. Prema Ilićevim rečima, čim su se stekli uslovi, krenuli su sa detaljnom pretragom okoline. Nažalost, jutros je okončana, kada je njegovo beživotno telo pronađeno u jednoj jaruzi.

Od velike količine padavina nadošao je potok, a na njegovom telu, kako saznajemo, bile su primetne povrede od tumbanja, pošto ga je, najverovatnije, kotrljala bujica. Pomoć u potrazi rendžerima su pružila i dvojica prijatelja Lj. B. koja su došla u sredu.

Meštani, koji su bili u kontaktu sa ovim mladićem, rekli su da im je ispričao da je na Taru došao kako bi se sklonio od korone, ali i da bi napisao knjigu. Neke od njih povremeno je molio da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, uglavnom stvari za ličnu higijenu. Interesantno je da im nije tražio da mu kupe hranu.

Telo Lj.B. pronađeno je na oko kilometar daleko od automobila u kojem je nedeljama on boravio. Inače, reč je o divljem predelu u kojem ima medveda i vukova i u koji ljudi retko zalaze.

#Smrt

#Tara

#Tragedija