AKTUELNO

Endre Greguš (41), koga je Osnovni sud u Senti prošle godine osudio na 13 meseci zatvora, ali i na meru obaveznog lečenja od alkohola, nađen je mrtav u toaletu.

Endre Greguš (41) iz Sente, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog porodičnog nasilja, izvršio je samoubistvo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako saznajemo, sumnja se da se osuđenik obesio u toaletu u noći između utorka i srede.

- Telo je pronađeno oko tri sata ujutru u WC-u zatvorske bolnice. Osoblje zatvora pokušalo je da mu pomogne, ali nažalost, njemu nije bilo spasa, već je bio preminuo kada je zatečen kako visi - kaže naš izvor i dodaje: - Greguš je na izdržavanje zatvorske kazne bio upućen u julu prošle godine. Njega je Osnovni sud u Senti osudio na 13 meseci zatvora zbog nasilja nad majkom, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkohola - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima pokojni Greguš je majku napao nogicom od stola i srpom.

- Endre je bio preke naravi i voleo je da popije. Tražio je od majke novac za alkohol, a kada je ona odbila da mu udovolji i da mu da pare, on je pobesneo i razbio je sto u bašti nogom od stola. Potom je dograbio srp i njime pretio nesrećnoj ženi - kaže sagovornik.

Hronologija Samoubistva iza rešetaka

- april 2017 - Kenan H. iz Novog Pazara obesio se u toaletu u KPZ Niš gde je izdržavao kaznu zbog trgovine narkoticima, jer je navodno psihički teško podneo robiju - decembar 2017 - Marko Nikolić koji je ubio sina Mihaila (6) i bivšu ženu Maju Đorđević ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, zaklao se u ćeliji u Centralnom zatvoru - februar 2020 - Goran Janković koji je bio optužen za ubistvo supruge Mirjane (32), i njenih roditelja, Nade (57) i Branislava Pajića (57), obesio se u ćeliji u novosadskom pritvoru

Kako kažu poznanici preminulog, nije bila tajna da je on bio zavistan od alkohola i da je zbog tog poroka imao dosta neprilika.

- Usled te loše navike počeo je da maltretira majku. Navodno je i pre ovoga nasrtao na nju i to uglavnom zbog pića - kaže poznanik.

Legao pod voz

Prema njegovim rečima, Endre je ranije nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život, ali bi nekako uvek uspevao da se preživi.

- Svi ti pokušaju samoubistva desili su se dok je još bio na slobodi. Jednom je čak bio legao na šine, hteo je da ga pregazi voz, ali su ga spasli u poslednjem trenutku. Očeglidno je da mu više nije bilo do života i na kraju je uspeo da ostvari svoju nameru - kaže prijatelj.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno je da se u Specijalnoj zatvorskoj bolnici ubio osuđenik.

- On je izvršio suicid vešanjem u kupatilu sobe u kojoj je bio smešten. Uprava bolnice je obavestila sud i policiju, koja je obavila uviđaj - rečeno nam je u Upravi.

#Samoubistvo

#Zatvor