AKTUELNO

BMW je uleteo u dvorište i pokosio moje koleginice, nisam sedeo s njima jer sam otišao u kantinu da kupim kafu, priča Nikola Stojanović.

- Bilo je kao na filmu! BMW je odjednom uleteo u dvorište fabrike i pokosio ljude na mestu na kojem je trebalo da sedim s koleginicama. Nisam se tu zatekao jer sam se zadržao - otišao sam da kupim kafu u kantini i to mi je spaslo život - rekao je Stojanović govoreći o nesreći u kojoj je poginula Nišlijka Irena Ilić, a povređene su Aleksandra Ranđelović i Branka Gligorijević.

Družio se sa Irenom Nikola, koji je radio na istoj liniji kao i njegove koleginice tokom obuke za rad u ovoj fabrici, prisetio se tragedije u četvrtak ujutru kad je Andrej Kristijan Karamelea uleteo kolima u dvorište, usmrtio Ilićevu i povredio još petoro ljudi. - Ostao sam da kupim kafu na aparatu u kantini, a Irena i druge dve devojke su odmah izašle. Inače sam se družio s njima i radili smo na istoj liniji, pa smo uvek sedeli zajedno na pauzi u toj trpezariji u dvorištu. Sreća je što sam ostao da kupim kafu, da nisam, i ja bih poginuo - rekao je Nikola.

On navodi da se Karamelea veoma brzo kretao i da je prilikom uletanja u dvorište preleteo zid visok pola metra. - Radnici koji su sedeli pored i nisu bili povređeni skočili su na vozača i počeli da ga tuku. Ne verujem u zvaničnu izjavu da on nije dobio otkaz, jer se po fabrici pričalo drugačije. Sumnjam da je sve ovo uradio namerno - kaže naš sagovornik.

PRITVOR VOZAČU UBICI

Sud u Piteštiju odredio je zadržavanje do 30 dana Andreju Kristijanu Karamelei. Njemu se na teret stavlja ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata, zbog nesreće u fabrici koju je izazvao. Mladić je navodno na saslušanju izjavio da nije imao nameru nikoga da povredi.

Nikola ističe da vozača BMW nije poznavao jer u fabrici radi nekoliko hiljada ljudi. Sa druge strane, istakao je da su kolege iz Rumunije bile veoma prijatne i fine prema radnicima koji su došli iz Srbije.Stravična nesreća dogodila se u četvrtak ujutru kad je Karamelea u pozajmljenom automobilu uleteo među radnike koji su bili na pauzi u trpezariji u dvorištu fabrike. Devojke, koje su hospitalizovane u bolnici u Piteštiju, u petak ih je obišao i srpski ambasador Branko Branković. One će se uskoro će se vratiti u Srbiju. Inače, prve informacije nakon udesa ukazivale su na to da je Karamelea tog jutra otpušten, a kasnije se pojavila informacija da je Rumun brzom vožnjom hteo da impresionira koleginice.Mladićevi majka i brat su doneli njegov ugovor o radu u kojem se navodi da je on zaposlen na određeno vreme, do maja, preneli su rumunski mediji.

#Rumunija

#Tragedija

'