AKTUELNO

Audi smrti bio je potpis zemunskog klana za ubistva koja je vršila ova opasna kriminalna grupa.

U izveštajima iz tog perioda se navodi da je iz ovog automobila pokušan i neiuspeli atentat na premijera Zorana Đinđića 21. februara 2003 kod Beogradske arene. Međutim mnogobrojne likvidacije pre toga su izvršene upravo iz ovog automobila smrti.

Sredoje Šljukić Šljuka, vođa zvezdarskog klana, ubijen je iz ovakvog automobila 27. septembra 2002. Njega su iz sivog audija, u blizini Sava centra izrešetali rafalima koji su bili kobni i za Šljuku, i njegovog brata Zorana. 

Foto: Instagram.com

Naime, samo 10 dana kasnije, na isti način, iz istog automobila, ubijen je i Jovan Guzijan zvani Cuner, koji je bio Šljukićev venčani kum. Presreli su ga u Zemunu, na autoputu, i zasuli hicima iz audija u pokretu. Koristili su kalašnjikov.

Foto: Printscreen YouTube/RUDAR 7

- Rafali iz audija nepoznatih tablica - čuje se u izveštajima o ovom ubistvu. Napominje se da je tako likvidiran i Šljuka.

Listi likvidacija, koje su počinjene iz audija smrti tu nije kraj. Iz njega je ubijen i visoki funkcioner saveznog MUP-a Nenad Batočanin, i Željko Škrba koji se zatekao sa njim u vozilu.

Iz audija u pokretu ubijen je i kum Arkana Ražnatovića, Milan Đorđević, zvani Bombona. Tokom 2000. godine iz automobila u pokretu ubijen je i Zoran Davidović Ćanda, ali i još nekoliko opasnih momaka.

Model likvidacija uvek je bio isti: audijem bi presreli žrtve na putu, pucali iz vozila uglavnom iz kalašnjikova, a zatim velikom brzinom bežali i uspevali da se sakriju skupa s automobilom.

Mafijaški klanovi vrlo često imaju svoje "potpise", kojima žele da poruče da baš oni stoje iza nekog ubistva. Tako se npr. ovih godina govorilo da su likvidacije  iza dizanjem automobila u vazduh eksplozivom žrtava u prestonici Srbije "potpis" crnogorske mafije.

#Likvidacija

#Zemunski klan

'